Uusi SOS-lapsikylän perhekuntoutusyksikkö avataan Vuorekseen loppuvuonna


27.8.2014

Tampereen SOS-lapsikylään Vuorekseen valmistuu loppuvuonna kaksi uutta kotia.

Apua tarvitseva perhe voi muuttaa perhekuntoutuskotiin. Heidän tukenaan on viereisessä kodissa asuva sijaisperhe, jonka lisäksi apua saa myös sosiaalityöntekijältä ja perhetyöntekijältä.  Apua tarvitseva perhe muuttaa perhekuntoutuskotiin vähintään kolmeksi kuukaudeksi.
– Tällaisella tukitoiminnalla pyrimme ennaltaehkäisemään huostaanoton, SOS-Lapsikylä ry:n toiminnanjohtaja Jari Ketola kertoo uudesta toimintamuodosta.

Perhettä pystytään auttamaan kokonaisvaltaisesti. – Jokainen lapsi, sijaisperhe ja vanhemmat ovat kuitenkin yksilöitä, Tampereen SOS-lapsikylän johtaja Jukka Kotkavuori muistuttaa. – Apua on tarjolla sen verran kuin perhe tarvitsee, sosiaalityöntekijä Elisa Muurinen jatkaa.

Vuonna 2012 Vuoreksessa aloittaneessa Tampereen SOS-lapsikylässä on tällä hetkellä kaksi kotia, joten määrä tuplaantuu loppuvuonna. SOS-lapsikylässä halutaan panostaa entistä enemmän ennaltaehkäisevään ja yksilöt huomioivaan toimintaan.

Vuoreksessa SOS-lapsikylä on ollut mukana lasten harrastusmahdollisuuksien kehittämisessä.
– Olemme järjestäneet kokkikerhoa yhteistyössä seurakunnan kanssa, Muurinen kertoo. – Kyllä tämä uudelle asuinalueelle tuleminen on ollut kaikin puolin hyvä ratkaisu. Sijaisperheet ovat luontainen osa asukkaiden muodostamaa yhteisöä, kaikki kolme jatkavat.