Uusi Prisma Linnainmaa avataan Tampereella


3.9.2009

Tampereen Linnainmaalla sijaitsevan S-marketin laajennus Prismaksi aloitettiin huhtikuussa 2008. S-market on palvellut asiakkaita koko mittavan rakennusurakan ajan ja nyt merkittävä laajennus on valmis. Uuden Prisman avajaisia vietetään torstaina 3. syyskuuta 2009 osoitteessa Liikekatu 3. Avajaisjuhlallisuudet alkavat kello 8.30 ja päättyvät kello 9.00 Prisman avaamiseen.

Laajennus tuo monipuoliset lähipalvelut noin 14 000 osuuskaupan asiakasomistajaperheelle, jotka asuvat Prisman läheisyydessä. Keskus tuo oheispalveluineen myös lisää työpaikkoja alueelle. S-market työllisti 90 henkilöä, uusi Prisma työllistää 145 henkilöä eli 55 aiempaa enemmän. Työntekijät on koulutettu monipuolisesti tämän vuoden aikana.

Laajennushankkeessa on panostettu energiansäästöön. Prisman kiinteistössä hyödynnetään maalämpöä ja ilmalämpöpumppuja sekä uudessa pysäköintihallissa käytetään sähköä säästäviä led-loisteputkia. Lisäksi laajennuksen yhteydessä purettu marketin siipiosa on hyödynnetty uuden S-market Urjalan rakentamisessa.

Uusi Prisma parantaa väestömäärältään kasvavan Koillis-Tampereen palvelutarjontaa erityisesti käyttötavaran osalta. Monipuolinen käyttötavaravalikoima koostuu pukeutumisen, viihteen ja kodintekniikan, kodin, urheilun sekä rakentamisen ja remontoinnin tuotteista. Myös päivittäistavaravalikoima on laajentunut. Lisäksi keskuksessa asiakkaita palvelee monipuolinen ravintolamaailma, jonka muodostavat Buffa, Hesburger, Presso ja Rosso Express. Palveluvalikoimaa täydentävät Alko, kello- ja kultasepänliike Timanttiset City Kulta, suutari ja Silmäasema-optikkoliike.

Laajennushankkeen aikana osa entisestä S-market-kiinteistöstä on purettu ja saneerattu. Uutta liiketilaa on rakennettu lähes 6 770 m² ja lämmintä pysäköintitilaa yli 14 400 m². Liiketiloista 11 000 m² on Prisman käytössä ja noin 1 000 m² oheispalveluilla.

Prisman piha-alueella, pääsisäänkäynnin läheisyydessä avattiin ABC-automaattiasema jo heinäkuussa. Autoileville asiakkaille on ulkona 368 pysäköintipaikkaa ja lämpimässä pysäköintihallissa 414 ilmaista paikkaa, joista pääsee suoraan liukutasoja pitkin Prismaan asiointia helpottaen. Myös liikennejärjestelyt ovat muuttuneet ja ajo tontille helpottunut.

Rakennushankkeen arkkitehtina on toiminut Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Toni Väisänen ja pääurakoitsijana Visura Oy. Työmaa on työllistänyt keskimäärin 100 henkilöä. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat yli 20 miljoonaa euroa. Prismajohtajana toimii Asta Kantola.

Pirkanmaan Osuuskauppa toimii vuokralaisena kiinteistössä, jonka omistaa Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman tytäryhtiö Upper Limit Oy.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, puh. 010 767 0070

Prisma-ketjun johtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen, puh. 010 767 0082