Uusi Kalevan ABC-liikennemyymälä avataan Tampereella


22.1.2009

Pirkanmaan Osuuskauppa on rakennuttanut Tampereelle Kalevan kaupunginosaan uuden ABC-liikennemyymälän, joka avataan torstaina 22. tammikuuta 2009 kello 10.00, osoitteessa Ilmarinkatu 49.

Samalla liikepaikalla on ollut jo viiden vuosikymmenen ajan huoltamotoimintaa, ja pitkä historia on otettu huomioon uuden liikennemyymälän sisustuksessa. Ennen liikennemyymälän rakentamista osuuskauppa on puhdistanut vuosikymmenten saatossa saastuneen maaperän ja vienyt 260 kuorma-autollista likaantunutta maata jätehuoltoon.

Osuuskauppa on harjoittanut liikenneasemakauppaa samalla liikepaikalla syyskuusta 2007 alkaen, jolloin Esso Kaleva siirtyi Pirkanmaan Osuuskaupalle perustuen SOK:n ja Esson tekemään puitesopimukseen. Entinen liikenneasema Kaleva ei mahdollistanut toiminnan kehittämistä ja asiakkaiden palvelujen parantamista, minkä vuoksi osuuskauppa rakennutti uuden, nykyaikaisen ABC-liikennemyymälän Ilmarinkadulle.

Uusi ABC-liikennemyymälä on kokonaisalaltaan noin 1 550 m2, ja se on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Edullisia lähikaupan palveluja ABC Kalevassa tarjoaa Sale, josta löytyy kattava valikoima auto- ja vapaa-ajantarvikkeita sekä päivittäiselintarvikkeita. Laajan ravintolatarjonnan muodostavat ABC Restaurant, Hesburger ja Rosso Express, joiden yhteisessä ravintolasalissa voi nauttia maittavan aterian noutopöydästä, hampurilaisia, pizzaa tai à la carte -annoksia tai vaihtoehtoisesti viedä ateria mukana kotiin tai työpaikalle.

Kalevan ABC-liikennemyymälän läheisyydessä asuu noin 5 000 henkeä ja runsas 2 300 asiakasomistajataloutta; liikennemyymälä tuo osuuskaupan palvelut lähelle asiakasomistajia. Paikalle pääsee helposti myös TKL:n busseilla.

Rakennushankkeen pääurakoitsijana on toiminut Talonrakennus Ari Hiltunen Oy, ja työmaa on työllistänyt keskimäärin 20 henkilöä. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 4,4 miljoonaa euroa.

Uusi ABC-liikennemyymälä työllistää noin 30 henkilöä, ja liikennemyymäläpäällikkönä toimii Heini Salo.

Lisätietoja:

Ravintola- ja ABC-liiketoiminnan johtaja Mirko Lännenpää, puh. 010 767 0075

ABC- ja nopean syömisen ryhmäpäällikkö Anu Päivinen, puh. 010 767 0077