Uusi Ässäkenttä avataan Sastamalaan – sadan kentän tavoite lähestyy


29.8.2018

Ässäkenttä-ohjelma on S-ryhmän ja Palloliiton yhteinen hanke, jonka tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Tänä vuonna valmistuvien kenttien myötä Pirkanmaan Osuuskauppa on ollut mukana tukemassa yhteensä 13 kentän rakentamista.

Pirkanmaan Osuuskauppa tukee monitoimikentän valmistumista 10 000 eurolla. – Haluamme olla mukana tukemassa lasten ja nuorten mahdollisuuksia liikkua sekä koulussa että vapaa-ajalla, osana terveellisiä elämäntapoja, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo. – Ässäkenttä tarjoaa ilmaisen ja monipuolisen mahdollisuuden liikkua ja kehittää yhteispelitaitoja. Kentät ovat avoinna jokaiselle, myös vanhemmat ovat tervetulleita kentälle, hän jatkaa.

– Lasten ja nuorten vähäisestä liikkumisesta on viime aikoina kannettu aiheellisesti runsaasti huolta, ja Ässäkenttien ansiosta kynnys liikkumiseen on erittäin matalalla, SPL piirijohtaja Timo Korsumäki vakuuttaa. – Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä lapsia, nuoria ja aikuisiakin. Ässäkenttä-ohjelman kaltainen yhteistyö järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä on tarpeen, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja lähelle käyttäjiä, hän summaa.

 

96. kenttä avataan Sastamalaan

Perjantaina 31.8. klo 9.15 alkaen vihitään käyttöön Karkun koulun kenttä Sastamalassa. – Meidän koululla on jo valmiiksi loistavat ulkoilupuitteet niin koulun välittömässä läheisyydessä, kuin lähimetsissä. Kuitenkin on todettava näin lyhyen seurantajakson ajalta, että tämä kenttä on lisännyt vielä ennestään aktiivisen välituntiliikkumisen määrää koulussamme, koulunjohtaja Markus Peltonen kertoo. Ässäkenttää käytetään aktiivisesti myös liikuntatunneilla. – Areena on loistava ja kompakti, ja sillä on paljon käyttömahdollisuuksia. Tämä kokonaisuus myös houkuttelee jokaista vierestä seuraajaa hyppäämään mukaan peliin, Peltonen iloitsee.

Sastamalassa lasten ja nuorten liikuntaan on panostettu viime vuosina erityisen kehittämisohjelman kautta. – Liikuntaolosuhteiden kehittäminen on ollut yksi ohjelman keskeisiä tavoitteita, kertoo Sastamalan kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Jari Aho. – Hienoa, että kaupunkiin on saatu liikkumiseen kannustavia areenoita, joissa lapset viihtyvät niin koulupäivän aikana kuin iltaisin ja viikonloppuisin, Aho summaa.