Uudistunut Sale yllättää avaruudellaan ja valloittaa valikoimallaan


27.1.2021

Terälahden Salen päällikkö Eero Viljanen on tyytyväinen uuteen, entistä toimivampaan myymälään.

Seuraavan kahden vuoden aikana koko maassa toteutettava konseptiuudistus tuo Sale-myymälöihin raikkaan ilmeen, uusia arkea helpottavia palveluita ja alueen asukkaiden tarpeisiin räätälöidyn tuotevalikoiman. Terälahden Sale sai kunnian toimia uudistuksen protokauppana Pirkanmaalla. Uuden myymälän avarat tilat herättivät ihastusta terälahtelaisissa, jotka olivat asioineet remontin ajan työmaakonteista kootussa kaupassa.

– Moni kontissa asioiva yllättyi, että täällähän on ihan oikea kauppa! Arki pyöri samalla tavalla kuin kunnon myymälässäkin, vähän vain pienemmässä mittakaavassa. Hyllyjä piti kyllä olla täyttämässä tavallista tiuhempaan tahtiin, kun tuotteita mahtui vähemmän esille, Terälahden Salen myymäläpäällikkö Eero Viljanen muistelee kuukauden mittaista eloa konttikaupassa.

Koko Sale-ketju uudistetaan seuraavien kahden vuoden aikana, ja remontti toki näkyy myymälöissä. Konttikauppa siirtyy Terälahdesta pitkin Pirkanmaata sinne, missä sitä kipeimmin tarvitaan. Kaikkialle kontti ei ehdi, mutta muuallakin myymälöiden toiminta pidetään mahdollisimman normaalina remontin ympärillä.

– Meille tärkeintä on turvata asiakkaiden asiointi ja pitää kaupat auki uudistuksen läpi. Tuotevalikoima voi hetkellisesti olla pienempi, mutta omasta lähi-Salesta saa silti kaiken mitä ihminen arkeensa tarvitsee, marketkaupasta vastaava toimialajohtaja Mirkka Saikanmäki vakuuttaa.

Uudistettu Sale täydentää terälahtelaisten lähipalveluita

Terälahden uudistettu Sale avasi ovensa marraskuussa 2020, ja asiakkaat ottivat sen heti omakseen kehujen kera. Tuotevalikoima täydentyi muun muassa paistopisteellä, mehukoneella ja irtokarkeilla. Verkko-ostoksia helpottaa Postin pakettiautomaatti.

– Itse odotin erityisesti laajempaa valikoimaa tuoretuotteisiin sekä paistopistettä. Näin pystymme vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin entistä paremmin, Eero sanoo.

Terälahden uusi Sale pääsee todelliseen testiin tulevana kesänä, kun asiakasmäärät singahtavat uusiin sfääreihin kesämökkiläisten saapuessa. Oma kauppa on kuitenkin äärimmäisen tärkeä arjen tukikohta ja kohtaamispaikka oman seudun väelle ympäri vuoden. Ostosten lomassa hörpätään kahvit ja vaihdetaan kuulumiset.

– Paikalliset ovat todella otettuja siitä, että syrjäisemmänkin seudun kauppaan on panostettu tällä tavalla. Kyläkaupan merkitys on korona-aikaan entisestään korostunut, kun ihmisten elinpiiri on kaventunut ja lähipalvelut tulleet aiempaakin tärkeämmiksi, Eero muistuttaa.

Vau, mikä valikoima!

Pirkanmaan Osuuskaupan Sale-ketjujohtaja Asta Haapanen hehkuttaa erityisesti uudistuvan Sale-myymälän sydämellistä henkeä ja modernia ihmettä.

– Rauhallinen värimaailma, visuaaliset elementit ja kalusteratkaisut tuovat myymälät uudelle vuosikymmenelle ja tekevät niistä ajan hengen mukaisia ostospaikkoja ja kyläkeskuksia. Uusilla valaistusratkaisuilla luodaan myymälään lämminhenkisyyttä, joka säteilee ikkunoista ulos asti ja houkuttelee ohikulkijoita poikkeamaan, Asta kertoo.

Terälahden Sale toimii uudistuksen protokauppana. Palautteen ja kokemusten perusteella sinne tehdään vielä pieniä parannuksia ja koko Sale-konseptia päivitetään ennen muiden myymälöiden uudistusta.

Asiakkaiden vastaanotto Terälahdessa todisti, että uusi Sale täyttää tavoitteet elämyksellisestä kaupasta jo protovaiheessa. Mirkka muistelee hykerryttävää asiakaspalautetta, jonka hän sai pian Terälahden uuden myymälän avaamisen jälkeen.

– Heti myymälään astuessaan asiakas pani merkille, että myymälä tuntui paljon entistä tilavammalta ja avarammalta, vaikka todellisuudessa neliöitä oli saman verran kuin ennenkin. Valikoima oli ilahduttavan runsas, ja henkilökunta esitteli uusia tuotteita ja palveluita rinta rottingilla. Mascarponea hakemaan tullut asiakas lähti lopulta kotiin 90 euron ostosten kanssa ja oli siitä pelkästään hyvillään, Mirkka hymyilee.

Paikallistuntemus vie kohti universumin parasta Sale-ketjua

– Asioinnin helpottamiseksi myymälöistä on suunniteltu selkeitä ja helppokulkuisia. Kiertosuunnat on huomioitu ja hyvät opasteet auttavat oikeiden tuotteiden luo. Esimerkiksi kylmähyllyillä on joka ovessa opaste kertomassa, mitä hyllystä löytyy, Mirkka kertoo.

Uudistuksen jälkeen Salet palvelevat entistä paremmin juuri oman alueensa asiakaskuntaa niin valikoiman, palveluiden kuin asioinninkin osalta.

Kaupunkialueen Saleissa korostuu nopea asiointi, jota edistämään tulee muun muassa pikakassoja. Mökkipaikkakuntien myymälöissä valikoima voi olla hyvinkin erilainen kesän mökkeilykaudella kuin talven hiljaisempina kuukausina. Paikallista väriä tuotevalikoimaan antavat asiakkaiden toivetuotteet ja alueen lähituottajien herkut.

– Alkukeväällä kerromme lisää Pirkanmaan Salejen uudistuksen aikataulusta. Omassa myymälässä tiedotetaan selkeästi, kun remontti on alkamassa. Kannattaa siis pitää silmät auki kauppareissulla, niin tietää, milloin pääsee asioimaan uudessa upeassa Salessa, Mirkka vinkkaa.