Uudet Ässäkentät avattu Mänttä-Vilppulaan ja Karviaan


29.8.2017

Ässäkenttä-ohjelma on S-ryhmän ja Palloliiton yhteinen hanke, jonka tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Tänä vuonna valmistuneiden kahden kentän myötä Pirkanmaan Osuuskauppa on ollut mukana tukemassa yhteensä 11 kentän rakentamista.

Rakennuspäätöksen ja 10 000 euron avustuksen sai valtakunnallisesti kaikkiaan 16 monitoimikenttää, joiden joukossa ovat Mänttä-Vilppulan Savosenmäen koulun ja Karvian yhtenäiskoulu Opinpolun pihoille valmistuvat kentät. – Haluamme olla mukana tukemassa lasten ja nuorten mahdollisuuksia liikkua sekä koulussa että vapaa-ajalla, osana terveellisiä elämäntapoja, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo. – Ässäkenttä tarjoaa ilmaisen ja monipuolisen mahdollisuuden liikkua ja kehittää yhteispelitaitoja. Kentät ovat avoinna jokaiselle, myös vanhemmat ovat tervetulleita kentälle, hän jatkaa.

– Lasten ja nuorten vähäisestä liikkumisesta on viime aikoina kannettu aiheellisesti runsaasti huolta, ja Ässäkenttien ansiosta kynnys liikkumiseen on erittäin matalalla, SPL Länsi-Suomen ja Tampereen piirien nuorisopäällikköt Jarno Haanpää ja Mikko Tulonen kertovat. – Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä lapsia, nuoria ja aikuisiakin. Ässäkenttä-ohjelman kaltainen yhteistyö järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä on tarpeen, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja lähelle käyttäjiä, he summaavat.

Kymmenes kenttä avataan Mänttä-Vilppulaan

Torstaina 31.8. vihittiin käyttöön Savosenmäen koulun kenttä Mänttä-Vilppulassa. Savosenmäen koulu on noin 260 oppilaan Liikkuva alakoulu. – Koulussamme on kehitetty systemaattisesti uusia toimintamuotoja ja -tapoja oppilaiden liikkumisen ja liikkeen lisäämiseksi koulupäivän aikana, rehtori Katri Tuominen kertoo. Koulun keskeisinä arvoina ovat vastuullisuus ja kannustaminen. Uusi Ässäkenttä kannustaa näiden harjoitteluun liikkuen ja yhdessä toimien sekä koulupäivän aikana että vapaa-ajalla, hän jatkaa.

Yhdestoista kenttä liikuttaa karvialaisia

Karvian yhtenäiskoulun Opinpolun piha-alue on suunniteltu ja toteutettu oppilaiden toiveiden mukaan. Ässäkentän avajaisia vietettiin lauantaina 2.9.
– Pihakokonaisuus on monipuolinen, innostava ja liikuntaan haastava. Päivisin se on koulun 200 oppilaan käytössä ja muuten kaikkia kuntalaisia palveleva lähiliikuntapaikka, Karvian liikuntasihteeri Sirpa Ala-Rämi kertoo. Ässäkentän käyttöaste sekä päivällä että illalla on yllättänyt jokaisen. Tavoitteena on aktiivisempi ja viihtyisämpi koulupäivä. Karviassa tärkeintä on oppilaiden osallisuus, istumisen vähentäminen ja välituntiliikunnan lisääminen, hän summaa.


Aiemmin valmistuneet Ässäkenttämme ovat Hämeenkyrössä Kirkonkylän koululla, Ikaalisissa Keskustan koululla, Kangasalla Kirkkoharjun koululla, Lempäälässä Lempoisten koululla, Mänttä-Vilppulassa Vilppulan yhteiskoululla, Pälkäneen Kostian koululla, Parkanossa Keskustan koululla, Sastamalassa Marttilan koululla sekä Virroilla Rantatien koululla.