Työtä kesäksi? Asenne edellä asiakaspalveluun


29.12.2021

Viime kesänä meillä työskenteli yhteensä 500 kesätyöntekijää, ja täksi kesäksi haussa on ainakin yhtä monta hyvää tyyppiä. Valmis osaaja hakijan ei tarvitse olla, sillä työhön perehdytetään ja siinä tuetaan pitkin matkaa. Prisma, S-market, Sale, ABC, Sokos, ravintolat – toimipaikasta ja paikkakunnasta riippumatta kesätyöstä karttuu arvokasta työkokemusta, josta on hyötyä työuran tulevissakin mutkissa.

Hyppää kyytiin!

Tänä keväänä Pirkanmaan Osuuskaupan rekrytiimi lähtee jälleen tien päälle etsimään parhaalla asenteella varustettuja pirkanmaalaisia nuoria. Kesätyöhaastatteluita tehdään bussikiertueella niin, että etukäteen sähköisen hakemuksen jättänyt nuori saapuu haastatteluun silloin, kun rekrybussi pysähtyy omalla kotipaikkakunnalla. Haastatteluja järjestetään bussikiertueen lisäksi erillisinä tilaisuuksina Pirkanmaan Osuuskaupan konttorilla Tampereella sekä muutamalla paikkakunnalla kouluilla.

Jo usean vuoden ajan olemme kutsuneet haastatteluun kaikki meiltä kesätyötä hakeneet nuoret – vuosittain jopa yli 2000 henkilöä. Haastattelutapahtumat ovat olleet unohtumaton kokemus sekä haastattelijoille että haastateltaville. Haluammekin antaa jokaiselle nuorelle haastattelun pääsyn myötä positiivisen ensikosketuksen työelämään. Jollei korona aiheuta muutoksia suunnitelmiin, myös tänä vuonna jokainen 13.2. mennessä paikkaa hakenut pääsee haastatteluun.

Kesätyöstä startti pidemmälle uralle

Osuuskaupan kesäduunia voivat hakea kesäkuun alkuun mennessä 18 vuotta täyttävät nuoret. 18-vuotiaita nuoria palkataan vain sellaisiin toimipaikkoihin, joissa ei tarvitse työskennellä yksin. Ruoanvalmistukseen liittyviin työtehtäviin voivat hakea myös ravintola-alan opiskelijat, jotka ovat kesäkuun alkuun mennessä vähintään 16-vuotiaita.

Osa tarjolla olevista kesätöistä alkaa jo ennen pääsiäistä ja jatkuu sopimuksen mukaan kesän loppuun asti. Kesätyö on mahdollisuus tulla tutuksi työnantajalle ja työkavereille, ja jos hommat luistavat ja työ maistuu, työtä voi olla mahdollista jatkaa syksyllä osa- tai kokoaikaisesti samassa tai jossakin toisessa Pirkanmaan Osuuskaupan toimipaikassa.

Innostavassa jengissä viihtyy

Moni työntekijämme on aloittanut osuuskauppauransa nimenomaan kesätöistä, jatkanut erilaisissa omaan elämäntilanteeseen sopivissa tehtävissä ja kouluttautunut työn ohella.

Vuoden 2021 työtyytyväisyystutkimuksen perusteella työntekijämme olivatkin erityisen tyytyväisiä siihen, että työnantaja tukee heidän ammatillista kehittymistään. Tärkeänä pidettiin myös sitä, että yrityksen periaatteita ja arvoja noudatetaan toimipaikkojen päivittäisessä toiminnassa. Meillä mennään aina ihmiset ensin!

Työtyytyväisyystutkimuksen hyvän tuloksen myötä meille on myönnetty jo vuodesta 2016 alkaen joka vuosi Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustus, joka kertoo siitä, että meillä on motivoitunut ja yhteen hiileen puhaltava henkilöstö. Sellaiseen porukkaan on hyvä tulla.

 

Tarinoita työpaikoiltamme sekä kesätyöhön liittyvät lisätiedot ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta pokrekry.fi