”Tuntuu, että Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustus tuli oikeaan osoitteeseen”


18.5.2021

Huumori yhdistää ja tekee hyvää, mutta on hyvä osata myös purnata. Pokkilaisilta sujuvat molemmat, ja siinäpä jo syytä sille, että Pirkanmaan Osuuskaupalle myönnettiin viime joulukuussa Suomen innostavimmat työpaikat 2020 -tunnustus.

Pokkilaisilla on syytä hymyyn. Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustus viestii, että Pirkanmaan Osuuskaupalla ollaan onnistuttu toiminnan kehittämisessä ja porukka on innostunutta ja työhönsä tyytyväistä. Eezy Spiritin myöntämässä diplomissa lukee: ”Innostus tukee hyvinvointia ja jaksamista. Innostus synnyttää innovaatioita ja tuottaa tulosta. Innostavassa työpaikassa ihmiset haluavat tehdä parhaansa.”

– Tämä tunnustus kuuluu jokaiselle meistä yksilönä ja kaikille yhdessä. Jokainen pokkilainen luo yhteistä toimintakulttuuriamme. Kaikkien sanoilla, teoilla ja vuorovaikutuksella on merkitystä, sanoo henkilöstöpäällikkö Rebekka Puro.

Työyhteisötutkimuksen tulokset puhuvat samaa kieltä. Vastausprosentti oli huikeat 91,4 ja TYT-indeksi, joka kuvaa tyytyväisyyttä työhön, oli edellisvuodesta viisi yksikköä korkeammalla, lukemassa 77,1. Eniten parannusta on tapahtunut yrityksen kehittämisessä ja henkilöstön työhyvinvointiin panostamisessa.

– Myös työnantajakuva sekä johtamis- ja toimintakulttuuri lukeutuivat huomattavan nousun tehneisiin osa-alueisiin. Kehitettävää meillä puolestaan on esimerkiksi työn mielenkiintoisuuden lisäämisessä ja siinä, että omalle esimiehelle olisi matalampi kynnys esittää eriäviäkin mielipiteitä. Nämäkin asiat olivat viime vuodesta kehittyneet, mutta niiden eteen jatketaan työtä, Rebekka toteaa.

Huono huumori yhdistää

– Meidän toimipaikassamme työskentelee viitisenkymmentä henkeä. Vaikka meillä on paljon ihmisiä, kaikki tuntevat toisensa – kahvihuoneesta löytyy aina juttukaveri. Meitä on eri ikäisiä, monenlaisella koulutustaustalla, mutta huono huumori yhdistää, naurahtaa Ideaparkin Prismassa työskentelevä myyjä Anu Reiman.

Anu luki Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksesta pokkilaisten sisäisestä somesta. Tuntui heti siltä, että tunnustus tuli oikeaan osoitteeseen. Ideaparkin Prisman TYT-tuloksissa nousi esiin monta tyytyväisyyden aihetta. Perehdyttämisessä, esimiehen antamassa tunnustuksessa hyvistä työsuorituksista sekä henkilöstön kuulemisessa heitä koskevassa päätöksenteossa on onnituttu erityisen hyvin.

Ei kehitystä ilman purnausta

Innostavien tunnustusten ja hyvien TYT-tulosten lisäksi on tärkeää keskittyä myös niihin ei ihan kympin asioihin. Rebekka toteaa, että avoin keskustelu asioista tekee myös epäkohtia näkyvämmiksi ja vain siten niihin voi vaikuttaa.

Anu kertoo, että Ideaparkin Prisman edellisessä TYT-tutkimuksessa havaittiin parannettavaa työvuorosuunnittelussa ja työvälineissä. Työvuorosuunnittelua alettiin kehittää heti ja luotiin parempi, keskustelevampi käytäntö tarkistaa työvuorolistat.

– Lisäksi keväällä alkoi ketterän työvuorosuunnittelun pilotti, johon pääsimme mukaan. Sieltä tulee varmasti uusia ideoita, Anu iloitsee.

Myös työvälineiden suhteen pistettiin oitis hihat heilumaan. Kun TYT-kyselyn jälkeen henkilöstö kertoi kaipaavansa tukevampia nousutasoja ”perusnorsunjalkojen” tilalle, esimies teki kyselyn erilaisista vaihtoehdoista.

– Jo muutaman viikon kuluttua meillä oli itse valitsemamme nousutaso käytössä. Meillä reagoidaan aina tosi nopeasti epäkohtiin, esimiehet ottavat heti koppia toiveista.

– – –
Mikä on Suomen innostavimmat työpaikat?
Suomalaisen työelämän tunnustus, jonka voivat saavuttaa parhaimpiin tuloksiin yltäneet suomalaisorganisaatiot, jotka ovat toteuttaneet Eezy Spiritin henkilöstötutkimuksen.
Lisätietoja: www.innostavimmat.fi