Traktorikassi poiki levyjulkkarit


29.4.2014

Pirkanmaan Osuuskauppa järjesti tammikuussa 2013 ensimmäistä kertaa Pirkanmaan peruskoulujen 1.–6. vuosiluokille kestokassin kuvituskilpailun. Jokainen luokka sai lähettää kilpailuun yhden kesäistä kauppareissua kuvaavan työn.

Osuuskaupan raati valitsi jatkoon viisi piirustusta, jotka olivat osuuskaupan nettisivuilla kaikkien äänestettävissä. Kahden viikon sisällä suosikkiaan klikkasi 2 032 henkilöä. Voittajaksi selvisi huimalla 750 äänen potilla Parkanon Keskustan koulun Miro-Matias Ranta-Knuuttilan traktoripiirustus.

– Idea tuli vaan jostain mieleen. Kuvassa on vaarin traktori ja lippalakkipäinen poika olen minä, Miro-Matias kertoi.

Musiikkiluokka halusi laittaa voittorahan poikimaan ja ryhtyi tuumasta toimeen. He päätyivät Akun tehtaalle äänittämään Traktorilla kauppaan -kappaletta.

Nyt luokalta on ilmetynyt Traktorilla kauppaan –levy, jossa kuullaan nimikkokappaleen lisäksi Intiaanikesästä. Levylle on ahkeroitu myös nimikkokappaleesta musiikkivideo. Liikuttavassa tarinassa matkataan isoisän traktorilla Parkanon S-marketiin.

Video sai ensiesityksensä levynjulkistustilaisuudessa Parkanon Keskustan koululla. Tämän lisäksi yleisö sai kuulla hienot kahdeksan kappaletta, joissa matkattiin maailman ympäri sadun, piirrosten ja musiikin siivittäminä. Matka päättyi – mihinkäs muuallekaan – kuin Omaan Kauppaan S-market Parkanoon.

Levytysprojektin eteen on kotona ja koulussa tehty monen monta työtuntia. Hieno yhteishenki siivitti myös tätä konserttia. Kahvitauolla tarjoiltiin talkoovoimin tehtyjä leivonnaisia. Kuuluipa sellainenkin hauska tarina, että jo kuvituskisan äänestysvaiheessa oli suuri joukko levittämässä sanaa Miro-Matiaksen työn puolesta. Eläkeläisten tapahtumassakin joku kehotti kaikkia äänestämään traktoripiirustusta S-kanavalla.

Levynjulkkareissa oli juhlan tuntua, 4C esiintyi konsertissa taitavasti, ei voinut kuin ihastella. Yleisössä oli toinen toistaan iloisempia ja liikuttuneempia kuulijoita. Varmasti kaikki olivat riemuissaan tämän luokan puolesta. Keikkojakin on jo suunnitteilla. Näistä nuorista tulemme varmasti vielä kuulemaan!