Tillikka tarjoaa Pumpulia kahdelle


31.10.2013

Tillikan ravintolateatterissa nähdään Janne Viitaniemen (kuvassa oikealla) Pumpulia kahdelle, jota tähdittävät Anna Hanski ja Ossi Ahlapuro. Iltaa isännöi Tillikan ravintolapäällikkö Timo Nikkilä (kuvassa vasemmalla).

Ossin esittämä henkilö on ollut Tillikan päällikkönä vuosikymmeniä sitten. Hän kehitti jokaisen huulilla maistuneen pumpulidrinkin. Sittemmin hän on toiminut Kreikassa yökerhon omistajana. Annan esittämä tomera nainen toimii nykyään Tillikan päällikkönä. Hän rakastaa nostalgiaa ja ajan patinoimia mielikuvia.

Tarina alkaa siitä, kun Ossi saa tehtäväkseen palauttaa Tillikan vuosikymmenten takaiseen aikaan. Kelloja siirrettäisiin ronskisti taaksepäin. Esityksessä mielikuvat ja mielikuvitus kohtaavat. Pumpulia kahdelle on musiikillista ravintolateatteria Tillikan ympärillä. Haikaillaan vanhoja, yritetään ymmärtää nykyistä ja arvaillaan tulevaa.

Esityksen lomassa nautitaan herkullinen kolmen ruokalajin menu. Myös pumpulidrinkin voi halutessaan tilata. Varsin herkulliselta se näyttääkin ja maistuu makealta.

Ensi-illassa tupa on täynnä. Rouvaseurue on mielissään uusista esiintyjistä. Seurue on käynyt katsomassa kolme aiempaakin ravintolateatterinäytöstä.

Menu on herkullinen. Alkuruoan vuohenjuustomousse sulaa suussa rapeiden punajuurisipsien kera. Myös pääruoka on maukasta ja liha juuri sopivan kypsää. Aterian ja jutustelun lomassa ikkunasta voi ihailla virtaavaa Tammerkoskea ja tuivertavaa tuulta. Tunnelma ravintolateatterissa on lämmin ja mukava.

Rouvaseurue on tyytyväinen esitykseen ja kuvailee sitä viihdyttäväksi, leppoisaksi ja ammattimaiseksi.

Elämyksen kruunaa makea ja joulunvivahteinen jälkiruoka.

Pumpuli toi leipää ja pumpulissa voi kasvaa. Pumpulia voi juoda ja siitä voi myös nauttia. Saako olla Pumpulia kahdelle?