Tillikka 100 vuotta


21.2.2012

Tamperelainen elävä legenda Hämeensillan kupeessa ja Tammerkosken varrella, Ravintola Tillikka, viettää 100-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2012.  Jos Tammerkoski osaisi puhua, sillä olisi monta tarinaa kerrottavanaan kulttuurikapakan tunnelmista vuosikymmenien varrella. Tillikka näyttelee suurta osaa tamperelaisessa ruoka- ja juomakulttuurihistoriassa. Myös kulttuuri ja kulttuuripersoonat ovat aina olleet iso osa Tillikkaa, ja Tillikassa onkin nähty monet karonkat sekä spontaanit ja suunnitellut musisoinnit ja näytelmät.

Juhlan kunniaksi on luonnollisesti panostettu myös ruokalistaan, mikä onkin uudistunut filosofianaan kunnioittaa ja korostaa pirkanmaalaisuutta ja kotimaisuutta. Kaikki lihatuotteet ovat kotimaisia, ja yhteistyökumppaneina raaka-ainepuolella ovat mm. Mouhijärven Meijeri, Ahlman, Ståhlberg, Tampereen Jäätelötehdas sekä Armasperheen tuotteita.  Itse alusta asti valmistetut annokset ovat konstailemattomia, rehellisiä ja reiluja. Huippusuositut klassikot, kuten pyttipannu, maksa ja silakkapihvit kulkevat luonnollisesti mukana edelleen. Rinnalleen ne ovat saaneet mm. karitsaa Wallenberg ja itse paistettuja munkkeja. Myös Tillikan suosittu lounas jatkaa vanhaan malliin.

Kruununa ruokalistalla on Heikki Ahopellon Tillikan keittiöväen kanssa suunnittelema kolmen ruokalajin Juhlavuoden menu, jossa niin ikään kaikki yllämainitut asiat täyttyvät. Heikki on tehnyt pyyteetöntä työtä pirkanmaalaisena lähiruokalähettiläänä ja puolestapuhujana, ja onkin suuri kunnia saada Heikki ja Armasperhe mukaan Tillikan ruokalistalle.

Tillikan taival jatkuu edelleen koko kansan kulttuurikapakkana, jota Tillikan väki lämmöllä vaalii.

Lisätietoja:
ryhmäpäällikkö Saija Mattila, saija.mattila(at)sok.fi