Tamperelainen asema pulputtaa nyt Pirkkalassa edistyksellistä, luontoa ja kukkaroa säästävää polttonestettä


30.6.2020

Hiljattain avatusta ABC S-market Pirkkalasta tuli Pirkanmaan alueen yhdestoista ABC-automaattiasema, jonka valikoimasta löytyy ympäristölle ja kukkarolle ystävällistä Eko E85 -polttonestettä. Se koostuu 80–85-prosenttisesti bioetanolista, jota valmistetaan kotimaisesta biojätteestä – siis muun muassa osuuskaupalta tulevasta hävikkileivästä.

Pirkkalan tulevan Prisman ympäristössä riittää vilinää. Vielä muutaman kuukauden S-marketina toimiva myymälä sai juhannuksen korvilla pihalleen uuden ABC-automaattiaseman, joka on jo ehditty ottaa innolla vastaan kesälomalaisten ja muiden autoilijoiden keskuudessa.

– Uutta asemaa juhlistaaksemme yllätimme ensimmäisen tankkaajan ilmaisilla polttonesteillä, Pirkanmaan Osuuskaupan ABC polttoneste- ja autonpesukaupan myyntipäällikkö Timo Willandt paljastaa.

– Ihmiset ovatkin jo hyvin ehtineet ottaa uuden aseman omakseen. S-marketin pihastahan löytyy myös muutama vuosi sitten avattu ABC CarWash -pesupaikka. Nyt kun Prisma valmistuu loppuvuodesta, samasta osoitteesta löytyy pirkkalalaisille palvelut joka lähtöön, Timo iloitsee.

Jos ollaan tarkkoja, Pirkkalan uusi ABC-automaattiasema ei ole itse asiassa uusi sanan varsinaisessa merkityksessä. Ennen Tesomalla palvellut asema viilattiin pirkkalalaisten tarpeisiin sopivaksi ja siirrettiin maanalaisine säiliöine päivineen uuteen osoitteeseen Kenkätielle.

– On hienoa, että voimme hyödyntää jo aiemmin palvelleita laitteistoja. Kaikkea ei onneksi tarvitse hankkia uutena, Timo pohtii.

Pirkkalastakin saa nyt tankkiin kotimaista Avainlippu-tuotetta

Tampereelta naapurikuntaan muuttanut asema tarjoaa myös tankkaajilleen mahdollisuuksia parempiin valintoihin. Sen valikoimasta löytyvä Eko E85 -korkeaseosetanoli vähentää autoilun fossiilisia hiilidioksidipäästöjä jopa 80 prosentilla. Ympäristöystävällisyyden lisäksi Eko E85 on edullista ja täysin kotimaista; Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt sille Avainlipun käyttöoikeuden. Polttoneste on valmistettu suurimmaksi osaksi bioetanolista, jota valmistetaan Suomessa S-ryhmän myymälöiden hävikkileivästä ja muusta biojätteestä. Loput 15–20 prosenttia koostuu bensiinistä.

– Pirkanmaan Osuuskaupan toimipaikoista yli 40 lahjoittaa hävikkiruokaa hyväntekeväisyyteen eri toimijoiden kautta. Biojätteeksi päätyvä hävikki puolestaan käytetään biopolttoaineen raaka-aineeksi. Käsittelyn jälkeen hävikin seuraava osoite on siis Eko E85 -polttoainepistooli, Timo kertoo.

Ympäristölle ystävällinen kertasijoitus maksaa itsensä takaisin

Ympäristöystävällinen Eko E85 soveltuu flexfuel-moottorilla varustettuihin autoihin sekä bensiiniautoihin, joihin on asennettu E85-muutossarja. Niitä tarjoaa eFlexFuel, jonka kotikunta on muuten sama kuin uusimman ABC-automaattiaseman ja tulevan Prisman – nimittäin Pirkkala!

– Verkkosivuiltamme voi tarkistaa muutossarjan yhteensopivuuden omaan automalliin. Sieltä pääsee tarkistamaan myös asennusliikkeet, joita meillä on Pirkanmaalla ja ympäri Suomen, yrityksen Country Manager Vesa Vaine vinkkaa.

– Asennettuna muutossarja maksaa asennusliikkeestä riippuen noin 550–650 euroa. Tämä kertasijoitus ehdottomasti kannattaa. Vaikka polttoainetta kuluu jonkin verran enemmän, bioetanoli on bensiiniä edullisempaa ja muutos maksaa itsensä takaisin, hän jatkaa.

ABC-asemien verkkosivuilta löytyvästä säästölaskurista pääsee kätevästi tarkistamaan, paljonko polttoainekuluissa voi säästää vuosittain käyttämällä Eko E85 -polttonestettä. Samalla laskuri kertoo, kuinka paljon omia hiilidioksidipäästöjä on mahdollista vähentää käyttöönoton myötä.

Pirkanmaalla Eko E85 -polttonestettä uuden ABC S-market Pirkkalan lisäksi myyvät seuraavat asemat:

ABC S-market Lempäälä, ABC Ideapark Lempäälä, ABC Kolmenkulma Nokia, ABC Sale Sorva Nokia, ABC Oritupa Orivesi, ABC Prisma Koivistonkylä Tampere, ABC Prisma Lielahti Tampere, ABC Viinikka Tampere, ABC Ylöjärvi Teivo sekä ABC Virrat

Asemien yhteystiedot ja palvelut sekä lisätietoa ABC:n Eko E85 -polttoaineesta löydät täältä