Tampereen Sokos-tavaratalon peruskorjaus ja laajennus valmistunut


17.10.2011

Pirkanmaan Osuuskauppa aloitti Tampereen Sokos-tavaratalo kehittämisen vuodesta 2005, jolloin tavaratalo siirtyi SOK:lta osuuskaupalle. Kehittämisen tavoitteena on ollut uudistaa nyt 37 vuotta vanha kiinteistö palvelemaan asiakkaita nykyajan vaatimusten ja ostosmukavuuksien mukaan. Tavaratalossa on viisi maanpäällistä kerrosta ja kaksi kerrosta maan alla. Tavaratalokiinteistön kokonaisneliöt ovat 22 605 m2, ja lisäksi pysäköintitalossa on 300 autopaikkaa.

Uudistusten vuodet 2006-2010
Vuosien 2006-2009 aikana toteutettiin tavaratalokerrosten 1.-4. peruskorjaus, mikä näkyy asiakkaille mm. uusittuna valaistuksena sekä mukavana lämpötilana ja viilennettynä ilmanvaihtona. Myös logistiikka- ja lastausratkaisut, pysäköintitalo ja hissit on uudistettu. Samalla on mahdollistettu asiakkaille kulkuyhteys hissillä kaikkiin pysäköintitalon kerroksiin. Peruskorjauksen yhteydessä myös tavaratalon kalusteet ja miljööratkaisut on päivitetty. Lisätila on mahdollistanut sen, että tavaratalon eri tuotealueille on tullut uusia ja laadukkaita tuotemerkkejä.

Lokakuussa 2010 tavaratalo sai lisätilaa noin 3 500 m2, kun uusi -2. kerros avattiin. Tänne siirtyivät lounasravintola Herkku, viihtyisä ja värikäs lasten osasto sekä ajanvieteosasto sisältäen musiikin, elokuvat, pelit, kirjat ja paperitavarat.

Monipuolinen ja kilpailukykyinen keskustan ruokakauppa vuonna 2011
Tavaratalon uudistustyöt jatkuivat vielä vuonna 2011. Päivittäistavaraosasto Sokos Herkku laajeni Kuninkaankadun alle n. 1 000 neliöllä ja uudistui täydellisesti. Uusilla tilaratkaisuilla pystytään tarjoamaan huomattavasti nykyistä suuremmat ja monipuolisemmat ruokakaupan valikoimat vaativallekin ostajalle keskustassa sekä edelleen parantamaan ostamisen helppoutta ja mukavuutta. Uusittu Sokos Herkku on hintatasoltaan ja valikoimiltaan kilpailukykyinen suuri ruokakauppa, jossa perustuotteiden hinnoittelu on S-marketin tasolla.

Uusia makunautintoja 4. kerroksen kahvila-ravintolasta
Myös tavaratalon 4. kerroksen kahvilan valikoimat ovat laajentuneet. Uudistetun, upealla näköalalla varustetun, rennon tyylikkään kahvila-ravintolan valikoimissa on kahvin lisäksi herkullisia ja täyteläisiä makeita ja suolaisia leivonnaisia. Uutuutena tarjoamme tuoreista ja raikkaista raaka-aineista valmistettuja tuorepastoja ja salaatteja. Makumaailmaa voi rikastuttaa myös lasillisella viiniä ja viettelevällä jälkiruoka-annoksella.

Lisäksi Hämeenkadun sisääntulon yhteyteen on rakennettu uusi lasihissi helpottamaan ja nopeuttamaan asiointia tavaratalokerrosten välillä.

Hankkeen pääsuunnittelusta on vastannut Arkkitehtikonttori Petri Pussinen Oy. Kiinteistön laajennuksen ja peruskorjauksen arvo oli noin 20 milj. euroa. Kalustoon on investoitu neljä milj. euroa.

Lisätietoja:
Sokos tavaratalojohtaja Maija Korpela, puh. 010 767 0811