Tampereen Lielahteen Prisma-keskus


12.11.2009

Tampereen Lielahdessa alkaa marras-joulukuussa 2009 Prisma-keskuksen rakentaminen. Tavoitteena on, että Prisma-keskus avataan asiakkaille alkukeväästä 2011.

Prisma Lielahti on Pirkanmaan Osuuskaupan neljäs Prisma nykyisten yksiköiden sijaitessa Tampereen Kalevassa ja Linnainmaalla sekä Kangasalla.

Länsi-Tampereelle on toivottu ja odotettu Prismaa jo pidemmän aikaa, ja nyt aloitettavan Lielahden Prisma-keskuksen rakentaminen parantaa merkittävästi alueen palvelutarjontaa. Prisman läheisyydessä asuu noin 30 000 osuuskaupan asiakasomistajaperhettä.

Prisma-keskus sijoittuu Lielahdessa keskeiselle alueelle Turvesuonkadun ja Lielahdenkadun väliselle tontille. Alueelle rakennetaan uusi tieyhteys Turvesuonkadun jatkuessa Lielahdenkadun ja Enqvistinkadun risteykseen.

Prisma-keskuksen rakennusala on yhteensä 17 000 m2, josta Prisman käyttöön tulee 15 000 ja muille oheispalveluille noin 2 000 neliötä. Prisma-keskuksen yhteyteen piha-alueelle on tulossa myös ABC-automaattiasema. Avattavan Prisma-keskuksen yhteyteen tulee yhteensä 900 pysäköintipaikkaa, joista 300 piha-alueelle ja 600 lämpimään pysäköintihalliin.

Prisma tuo alueelle laajan päivittäistavaravalikoiman lisäksi monipuolisen käyttötavaratarjonnan, joka koostuu pukeutumisen, urheilun, kodin, viihteen ja kodintekniikan sekä rakentamisen ja puutarhan tuotteista. Prisma-keskukseen avataan myös monipuolinen ravintolamaailma.

Nykyisten Lielahden alueella sijaitsevien S-market Lielahden ja S-market Harjuntaustan toiminta päättyy Prisman valmistuessa. S-market-liikepaikkojen jatkokäyttö on selvityksessä.

S-marketien henkilöstö siirtyy uuteen avattavaan Prismaan. Prisma tulee työllistämään yhteensä noin 160 henkilöä, joista uusia työpaikkoja on noin puolet.

Rakennushankkeen arkkitehtina on Arkkitehtitoimisto Teuvo Vastamäki Oy ja pääurakoitsijana NCC Rakennus Oy. Hankkeen kustannukset ovat yhteensä noin 35 milj. euroa. Rakennushanke tulee työllistämään noin 70 henkilöä.

Lisätietoja:

Prisma- ja Kodin Terra -ketjun johtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen, 010 767 0082