Tampere-talossa nähtävä uusi musiikkiteatteriesitys Asennoitumishoitumiskysymys tarjoilee elämyksiä pirkanmaalaisille koululaisille


14.12.2018

Uusi musiikkiteatteriesitys Asennoitumishoitumiskysymys tarjoilee pirkanmaalaisille lapsille elämyksiä ja asennekasvatusta. Esityksen toteuttajina ovat Tampere-talo, Tampereen Sähkölaitos, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Pirkanmaan Osuuskauppa. Asennoitumishoitumiskysymyksen näyttelijöinä nähdään TAMKin musiikkiteatterilinjan opiskelijoita.

Pirkanmaalaiset 1-2 luokat pääsevät seuraamaan maksuttomia musiikkiteatteriesityksiä 22.–24.1. Esityksen toivotaan tuovan uusia lähestymistapoja kaikkia koululaisia koskettaviin teemoihin.

– Asennoitumishoitumiskysymys on musiikkiteatteriesitys, jossa esitellään erilaisuutta harrastusten ja perhetilanteiden osalta. Esityksessä tuodaan näkyväksi kiusaamista, itsekkyyttä ja ulkopuoliseksi jättämistä ja kannustetaan välittämään toisesta – sekä asettamaan nollatoleranssi kiusaamiselle, kuvailee esityksen käsikirjoittanut kulttuurialan monitoimimies Janne Viitaniemi.

Tampereen Sähkölaitos, Tampereen ammattikorkeakoulu sekä Pirkanmaan osuuskauppa ovat mielellään mukana vastuullisuusyhteistyössä.

– Tampereen ammattikorkeakoulun arvoina ovat yhteisöllisyys, yksilön ja erilaisuuden kunnioittaminen; koulutusorganisaationa TAMKilla onkin nollatoleranssi kiusaamisen suhteen niin opiskelijoiden kuin henkilökunnankin osalta. Esityksen aihe on ajankohtainen ja tärkeä, ja tästä syystä lähdimme mielellämme produktioon mukaan. Opiskelijamme ovat työstäneet suvaitsevuuden aihepiiriä eri näkökulmista ja ovat valmiita tuomaan lapsille ajatuksia herättävän esityksen, kommentoi TAMKin Taide, Musiikki ja Media -yksikön johtaja Kai Salonen.

– Panostamme Pirkanmaan Osuuskaupan vastuullisuusyhteistyössä erityisesti lapsiin ja nuoriin. Erilaisuuden rikkaus ja kiusaamisen vastainen työ on yhdistetty kiinnostavalla tavalla kulttuurielämykseen, joten tähän oli helppo lähteä mukaan, kertoo puolestaan Pirkanmaan Osuuskaupan yrityskuvavastaava Viivi Pärssinen.


– Sähkölaitos-yhtiöt eivät hyväksy minkäänlaista epäasiallista kohtelua tai sukupuolista häirintää työpaikalla. Sellaisten estäminen on jokaisen vastuulla. Aiheesta on jo vuonna 2011 annettu Ollaan ihmisiksi -ohje. On tärkeää, että lapset jo pienestä lähtien oppivat pitämään erilaisuutta rikkautena, kuvailee Tampereen Sähkölaitoksen markkinoinnista ja viestinnästä vastaava johtaja Pertti Suuripää.

LISÄTIEDOT ESITYKSISTÄ:
Tiistain 22.1.2019 esitykset:
tampere-talo.fi/tapahtumat/asennoitumishoitumiskysymys/
Keskiviikon 23.1.2019 esitykset:
tampere-talo.fi/tapahtumat/asennoitumishoitumiskysymys-2/
Torstain 24.1.2019 esitykset:
tampere-talo.fi/tapahtumat/asennoitumishoitumiskysymys-3/