Sydämen asiana pieni ja puhdas tuotanto


27.7.2016

Virtain Vaskivedellä valmistettavat Ahon jogurtit pääsivät toukokuussa tärkeälle listalle, kun Pirkanmaan Osuuskauppa halpuutti paikallisten suosikkituotteiden hintoja. Halpuuttamisen myötä myös Ahon jogurttien menekki on kasvanut merkittävästi.

Ahon jogurtti on Lea Rautasen 20 vuoden kehityksen tulos. Vuoden 2010 alussa Lea ja Tapani Rautanen jäivät eläkkeelle, jolloin Jaana Nihti ja Esa Sara-aho ostivat sekä yhtiön tuotemerkin että reseptit. – Olimme molemmat olleet jo aiemmin Lean palveluksessa opettelemassa alaa, minkä lisäksi olen itse opiskellut Hämeenlinnassa maidon jatkojalostamista, Jaana kertoo.

Ahon jogurtit valmistetaan laadukkaasta ja lypsytuoreesta raakamaidosta, joka saapuu tuotantotiloihin niin ikään Vaskivedeltä, Tanhua-Tyrkön tilalta. Vähälaktoosiset ja homogenoimattomat jogurtit maustetaan puhtailla metsä- ja puutarhamarjoilla. – Marjat meille toimittaa pääosin Pakkasmarja Oy, mutta jogurttien maustamiseen käytettävät hillot valmistamme itse, Jaana hymyilee.

Halpuuttamisen myötä Ahon jogurttien myynti on kasvanut jopa 70 % Pirkanmaan Osuuskaupan kaupoissa.

Homogenoimattomuuden ja vähälaktoosisuuden myötä Ahon jogurtit sopivat myös useimmille herkkävatsaisille. – Valmistuksessa pilkomme maidon sisältämän laktoosin ja lisäämme tuotteisiin vatsaystävällisiä hapatteita, Jaana kuvailee. – Aromi- tai lisäaineita sen sijaan tuotteissamme ei ole.

Yhteistyö Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa on Jaanan mukaan sujunut hienosti. – Pirkanmaan Osuuskauppa on erittäin hyvä jälleenmyyjä, joka sijaitsee lähellä asiakkaita ja tarjoaa laajan valikoiman tuotteitamme, Jaana kehuu.  – Lisäksi halpuuttamisen myötä tuotteidemme kysyntä on kasvanut niin paljon, että olemme saavuttaneet tämänhetkisen tuotantomaksimimme, noin 7 000 purkkia viikossa.

Ehdota pirkanmaalaista tuotetta halpuutettavaksi: halpuutimmenääs.fi