Sushin suosio paisuu pala palalta – Itsudemon myyntipisteet Kalevan ja Nokian Prismoihin


24.9.2019

Pian on puikoille käyttöä, kun Itsudemo avaa sushibaarin Kalevan Prismaan huomenna keskiviikkona 25.9. Mittavan kokoinen Sushibar by Itsudemo tulee sijoittumaan Oma keittiö -palvelutiskin ja leipäosaston väliin.

– Ostoskärryyn saa sujauttaa aina takuulla tuoreet take away -tuotteet matkaan, sillä sushit valmistuvat käsityönä silmien edessä. Eikä kilohintakaan, 19,90 euroa, päätä huimaa, projektista vastaava ruoan ryhmäpäällikkö Jenni Mattsson intoilee.

Kalevan sushipiste on auki maanantaista lauantaihin kello 10–20 ja sunnuntaisin kello 12–18. Ensi viikolla suupalat dipataan soijaan myös Nokian Prisman Oksassa, minne sushit tulevat saataville 1.10. alkaen lounasajan jälkeen ja viikonloppuisin. Ennestään Itsudemon buffet-piste löytyy Sokos Herkusta.

Itsudemon takana kolme kaverusta ja himo laatusushiin

Vaikka ensimmäinen Itsudemo-ravintola avattiin Tampereelle 2017, sai sen tarina alkunsa jo kauan ennen sitä. Konseptin perustajat, ystävykset Zepei Rao, Santao Wang ja Hao Fu, turhautuivat käydessään yhdessä sushilla: tilauksen saaminen kesti, ruoka oli kallista eikä tehnyt edes kylläiseksi. Harkinnan jälkeen kolmikko päätti perustaa oman huippuluokan sushibuffet-ravintolan, missä palvelu on ripeää, hintataso suopea ja sushit raaka-aineineen keskiössä.

– Valitsimme kaikki mieluisan tehtävän: Zepei hallitsi sushien valmistamisen, Santao lämpimät aasialaiset ruoat ja minä markkinoinnin. Meille on tärkeää saada panostaa lähiruokaan ja vastuullisuuteen. Suosimme paikallisia raaka-aineita ja pakkaamme take away -annokset biohajoaviin rasioihin. Olemme onnellisia saadessamme tuoda asiakkaiden arkeen herkullista helpotusta, markkinointijohtaja Hao hehkuttaa.

Perustajakolmikolle on ekologisuuden lisäksi tärkeää terveellisyys ja autenttiset japanilaiset makuyhdistelmät. Näin ollen inspiraatiota haetaan usein idästä saakka.

– Keittiömestarimme matkustavat usein Japaniin tutkimaan sushimaailman uusimpia trendejä ja nappaavat sieltä parhaimmat maut mukaansa. Ja ei sovi unohtaa, kuinka terveellisestä herkuttelusta on kyse: lohi on huikea omega-3-pommi eivätkä tuoreet kasvikset tai kuitua ja kalsiumia sisältävä merilevä jää kakkoseksi. Uutuutena käytämme välillä myös antioksidanttirikasta mustaa riisiä. Tervetuloa ostoksille, Hao toivottaa.