Suomen vähäpäästöisin S-market avaa ovensa Lempäälässä


9.4.2014

S-market Sääksjärvi on ainutlaatuinen palvelukokonaisuus

Sääksjärven S-marketin rakennusprojekti on valmistunut. Uuden myymälän avajaisia vietetään 10.4. kello 10 osoitteessa Tampereentie 453, 33880 Lempäälä. Pirkanmaan Osuuskaupan edustajat leikkaavat avajaisnauhan yhdessä Lempäälän Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Kari Löytyn sekä voimisteluseura Lempäälän Pandojen kanssa.

Avajaisissa nähdään Lempäälän Pandojen voimisteluesitys ja tarjoillaan kakkukahvit. Lisäksi myymälässä on torstaina ja perjantaina luvassa tuote-esittelyjä ja muuta ohjelmaa sekä koko viikonlopun voimassa olevia avajaistarjouksia.

Energiatehokas S-market Sääksjärvi on rakennettu pirkanmaalaisella erityisosaamisella

Osana elinkeinoelämän energiatehokkuussopimusjärjestelmää Pirkanmaan Osuuskauppa on sitoutunut laskemaan energiankulutustaan 20 prosenttia vuoteen 2020 mennessä vuoden 2005 tasosta. Pirkanmaan Osuuskaupan S-marketit saavuttivat tavoitteensa jo vuonna 2012, ja koko osuuskaupan tasolla tavoitetta saavutetaan hyvällä vauhdilla.

S-market Sääksjärvi on monien kehittyneiden suunnitteluratkaisujen summa. Tekesin tukeman hankkeen pääurakoitsijana on ollut Jatke Oy:n Tampereen toimipiste ja kiinteistön suunnittelusta on vastannut tamperelainen arkkitehtuuritoimisto Seppo Kangasniemi Oy. Myös VTT on ollut aktiivisesti mukana S-marketin suunnittelussa. Kokonaispinta-alaltaan 2132 m2:n kokoinen rakennus kuluttaa energiaa vain noin 50 % normaaliin samankokoisiin marketeihin verrattuna.

– S-market Sääksjärvi hyödyntää maalämpöä, aurinkokennoja ja jäähdytysaineenaan hiilidioksidia käyttäviä kannellisia kylmälaitteita, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Mirkka Voutilainen.

Uudessa myymälässä myös valaistus on suunniteltu mahdollisimman energiatehokkaaksi. Liiketunnistimilla toimiva valaistusjärjestelmä himmentää valoja myymälän hiljaisissa osissa ja vastaavasti nostaa valaistustasoa heti, kun joku lähestyy aluetta.

Sääksjärven Oma Kauppa

– Lempäälässä on voimakas väestönkehitys, jonka mukana palvelutarjonnankin pitää pysyä, Voutilainen kertoo. – S-market Sääksjärvi on pitkään vireillä ollut investointi alueelle, jonka asukkailta on tähän asti puuttunut Oma Kauppa.

Uusi myymälä avaa arkisin ovensa jo aamuseitsemältä, joten myymälä palvelee myös alueen aamuvirkkuja ja työmatkalaisia. S-market Sääksjärven marketpäällikkö Pia Mikkonen korostaa muutenkin asiakaspalvelun merkitystä uuden toimipaikan toiminnassa.
– Haluamme tarjota asiakkaille jotakin sellaista, mitä he eivät mistään muualta saa.

Erityisesti uuden myymälän toiminnassa on keskitytty elintarvikevalikoiman laatuun ja monipuolisuuteen. – Valikoimistamme tulee löytymään erityisempiäkin raaka-aineita, joita on aiemmin totuttu näkemään vain Sokos Herkun valikoimissa, Mikkonen kertoo.

– Koko henkilökunta on käynyt erityisen ruokavalmennuksen, jonka pohjalta kaikki osaavat suositella monipuolisesti erilaisia raaka-aineita ja reseptejä asiakkaiden toiveiden mukaan, itsekin kulinaristiksi tunnustautuva Mikkonen kertoo. – Koko henkilökuntamme odottaa todella innoissaan toimipaikan avajaisia ja sitä, että pääsemme tarjoamaan alueen asukkaille Oman Kaupan, hän jatkaa.

S-market Sääksjärven kiinteistössä asiakkaita palvelevat myös Apteekki Ikioma sekä Liikunta- ja hyvinvointipalvelut Rivakka, joka on erikoistunut fysioterapiapalveluihin.