Suomen ensimmäiset E85-polttoainetta myyvät ABC-asemat Pirkanmaalle


7.6.2011

Uuden E85-polttonesteen myynti ABC-asemilla aloitettiin ensimmäisenä Pirkanmaalla. Uutta polttonestettä saa Tampereella Lielahden Prisman yhteydessä olevalta ABC-automaattiasemalta sekä Nokialla ABC Kolmenkulmasta.

E85-polttoneste sisältää 80–85 % bioetanolia, jota valmistetaan kotimaisesta elintarviketeollisuuden biojätteestä. E85-polttonesteen käyttäminen edellyttää ns. flexfuel-automallia, joita on Suomessa myynnissä jo usealla merkillä. Auto on hinnaltaan ja käytöltään täysin vastaava kuin perinteinen bensiinimalli. Autossa on vain yksi polttoainetankki, johon voi joustavasti tankata joko E85-korkeaseosetanolia tai perinteistä bensiiniä. Auton moottori sopeutuu aina tarjolla olevaan polttoaineeseen.

E85 tuottaa jopa 80% vähemmän fossiilisia hiilidioksidipäästöjä

E85 biojätteestä valmistetun etanolin osuus polttonesteessä laskee autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 %. E85 on suomalaisiin oloihin kehitetty korkeaseosetanoli, jonka kylmäkäynnistysominaisuuksia on parannettu muun muassa valitsemalla seokseen bensiinin erikoiskomponentteja.

Autoilija voipienentää liikenteessä aiheuttamaansa fossiilista CO2-jalanjälkeään vähentämällä autoilua ja muuttamalla ajotapaansa sekä valitsemalla mahdollisimman vähän kuluttavan auton. Luonnollisesti nämä toimenpiteet vaikuttavat hiilidioksidipäästöihin myös ajettaessa E85-polttonesteellä.

E85-polttoaineen tunnistaa mittarikentällä E85-laatumerkinnästä sekä sinisestä jakelumittarin pistoolikahvasta.

Lisätietoja:
polttonestekauppias Riku-Pekka Lehtonen, puh. 010 767 0078