Suomalaisten suosikkimakujen kesähalpuutus alkaa


28.4.2016

Viime kesän tapaan halpuutamme kesän grilliherkkuja, erityisesti kotimaisia lihoja ja makkaroita. Kesää odotellessamme kokosimme yhteen grillauksen suosikkimaut ja kuumimmat uutuudet halpuutuksella höystettynä.

– Suomalaiset arvostavat kotimaisia kesäherkkuja ja ostavat niitä runsaasti, kunhan hinta on kohdallaan. Halpuuttaminen tarjoaa kaikille kuluttajille mahdollisuuden valita suomalaisia suosikkituotteitaan, SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksen valikoimajohtaja Antti Oksa kertoo.

Halpuuttaminen on nostanut kotimaisen ruoan myyntiä. Olemme myyneet tänä vuonna kotimaista lihaa jo miljoona kiloa enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

– Grillaukseen on tullut paljon mielenkiintoisia uutuuksia ja uskonkin, että kotimaisen lihan ja makkaroiden myynti kasvaa ensi kesänä entisestään. Lisäksi kasvisvaihtoehtojen kasvava määrä ja laatu on monille iloinen uutinen, Oksa hehkuttaa.

Kesää odotellessamme kokosimme yhteen grillauksen suosikkimaut ja kuumimmat uutuudet halpuutuksella höystettynä:

Liha on tänä kesänä luullista ja mehevää

Lihan grillaaminen on monelle kesän ykkösharrastus. Trendinä sekä naudan- että possunlihassa on grillata tavallista mehevämpiä luullisia ja hieman rasvaisempia lihoja.

Tammisen amerikkalaistyylisessä Wanted-grillaussarjassa on tarjolla iso luullinen kyljys Ranch entrecote, Flat Iron Steak, joka on lavan yläosan murea luuton pihvi, sekä jo viime kesästä tuttu Tomahawk Steak. Kotimaista nautaa parhaimmillaan edustavat myös Snellmanin entrecote-pihvifilee sekä Atrian uutuustuote Rib Eye Steak. Näitä kaikkia myymme Prismoissa alle 20 euron halpuutettuun hintaan.

Suomalaiset ovat päässeet ribsien makuun, ja niiden suosio on ohittanut perinteisen grillikyljen. Halpuutettuun alle seitsemän euron kilohintaan myytävien Snellmanin BBQ-marinoitujen ribsien odotetaan olevan yksi kesän suosikkituotteita. Myös HK:lla on vaihtoehtoja ribsien ystäville: Naturellit Spare Ribsit ja Viljaporsaan pintamaustetut paloitellut ribsit. Valikoimissa on raakaliharibsien lisäksi useita erilaisia esikypsiä ribsejä, jotka valmistuvat grillissä nopeasti.

Grillaajien suosiossa ovat kesällä myös nyt halpuutettuun hintaan myytävät HK:n marinoidut porsaan ulkofileepihvit yli kilon pakkauksessa ja Atrian XXXL Texas kinkkupihvi, joka sopii mehevän lihan ystäville.

Grillauskastikkeissa trendinä ovat amerikkalaishenkiset, paksut barbeque-kastikkeet. Santa Marian BBQ-kastikkeet ovat mukana kesän halpuutuksessa.

Makkarassa pitää olla nyt lihaa ja makua

Kesän kestosuosikki makkara on nyt lihapitoinen ja tavallista mausteisempi. 40 vuotta täyttävää perinteistä Kabanossi-makkaraa saa nyt halpuutettuun hintaan. Tuotesarjan tutut suosikkimaut saavat tänä kesänä rinnalleen brasilialaishenkisen Rio Picanten sekä Smoky Bacon & Cheesen.

Vaihtelunhaluiselle makkaramaistelijalle oiva tuote on Helsingin Makkaratehtaan Grillitrio. Yhdestä pakkauksesta löytyy kolme makua: valkopippurinen JuustoBockwurst, rouhea ja runsaasti valkosipulia ja paprikaa sisältävä Kielbasa sekä mehevä, yrttejä sisältävä Butifarra.

Korkeasta lihapitoisuudesta nauttivaa hemmotellaan Snellmannin Eetvarttien ja Iivarien halpuutetuilla hinnoilla.

Tuleva kesä hellii pekonifaneja. Heille on tarjolla enemmän vaihtoehtoja kuin koskaan aiemmin. Helppo vaihtoehto grilliin on HK:n Grillipekoni vartaassa. Pekonia on myös kevyempänä siipikarjaversiona: Poutun Kalkkunapekoni ja Atrian Jyväbroiler Broileripekoni. Broilerin ystäville on tarjolla myös broileripohjainen grillimakkarauutuus: Jyväbroiler Feta-Pinaatti.

Kasvisvaihtoehdoissa on houkuttelevia uutuuksia

Kesäkeventäjiä ja kasvisruokaan mieltyneitä kiinnostavat varmasti grilliin sopivat Hoviruoan vegekasvispihvit, jotka käyvät myös vegaaneille, samoin kuin Sevanin falafelpyörykät. Saarioisen maissikebakko on oiva lisuke tai vaihtoehto grillaukseen.  Helppo grillauslisuke ovat myös pakastealtaasta löytyvät Apetitin muurikkakasvikset, joita saa nyt halpuutettuun hintaan.

Grillattavien kasvisruokien, ja miksei lihojenkin, kaveriksi on tarjolla erilaisia uusia kastikkeita. Falafeleille sopii Sevanin minttujogurttikastike ja tuore munakoisotahna eli Baba ganoush. Nativen tuoreet guacamoledipit käyvät vaikkapa hampurilaisen väliin tai sipsien kanssa.

Uusia raikkaan kesäisiä lisukesalaatteja ovat esimerkiksi Atrian valkosipuliperunasalaatti ja Vinegrette kaalisalaatti.

Kotimainen sato parhaimmillaan

Kasvisten grillaaminen on yhä suositumpaa. Kotimaisia varhaisvihanneksia alkaa tulla kauppoihin pikkuhiljaa. Suomalaisen satokauden aikana monien kotimaisten vihannesten hinnat laskevat. Kotimaista pääsatoa odotellessa grilliin voi laittaa vaikkapa edullista espanjalaista kesäkurpitsaa. Sitä myydään Prismoissa nyt alle euron halpuutettuun hintaan.

Uusien perunoiden sadon kanssa suosittelemme Rainbow-sillejä, joita saa nyt Prismoista alle kahden euron hintaan. Kalan ystävä voi grillata muun muassa Heimon Kalan grillilohivartaita ja grillilohipaloja.
 

Foodiesta löydät koosteen kesän kuumimmista herkuista: tutustu ja kokeile!