Suomalainen Menestysresepti -voittaja ei ole mitään peruskauraa


11.8.2019

Tamperelainen kaura-siemenpyörykkä Boltsi on voittanut Suomalainen Menestysresepti ‑innovaatiokilpailun. Kilpailua käytiin TV5:llä kesän ajan kuuden finaaliin päässeen elintarvikevalmistajan kesken. Sarjassa seurattiin loppusuoralle selviytyneiden tuotteiden kehitystyötä, ja tavoitteena oli löytää uudenlainen elintarvike, jolla on potentiaalia valloittaa koko Suomi. Kilpailun järjestivät S-ryhmän ruokakaupat ja Foodwest Oy.

Boltsi on arvostetun Leivon Leipomon kehittämä tuote, lihaton lihapulla, joka peittosi semifinaalivaiheessa lukuisat muut kauratuotteet mennen tullen. Finaalitaistoa pallero johti niin ikään varmasti ja tasaisesti. Voiton myötä Boltsille avautui paraatipaikka S-ryhmän kauppojen hyllyiltä, ja nopeimmat pääsevät maistamaan ja fanittamaan uutukaista pyörykkää jo maanantaina 12.8. Pirkanmaalla Original Boltsia löytyy jokaisesta S-ryhmän kaupasta. Chili-tomaattimaustettua versiota myyvät Prismat, lähes kaikki S-marketit, Sokos ja Food Market Herkku sekä muutamat Salet.

Muiden Leivon Leipomon tuotteiden tavoin Boltsi on tunteella valmistettu, mikä lieneekin yksi menestysreseptin tärkeimmistä ainesosista. Boltsin keulakuvan, Anssi Räntilän, mukaan voittoon tarvittiin myös paljon omaa aktiivisuutta.

– Tärkeää oli kuunnella asiakasta ja huomioida tuomareiden mielipiteet. Hittituote ei synny itsekseen, vaan menestyksen takana on valtava työmäärä. Yksin en tätä missään nimessä tehnyt. Boltsin takana on kokonainen tiimi.

Pirkanmaan Osuuskaupan marketkaupan toimialajohtaja Mirkka Saikanmäki on ylpeä alueensa ruokaosaamisesta ja onnittelee Leivon Leipomoa ainutlaatuisesta paikallistuotteesta koko osuuskaupan puolesta.

– Suomalainen ruoka syntyy puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista. Pirkanmaa peltoineen ja maatiloineen on kirjava ruoka-aitta, joka tarjoaa raaka-aineet huipputuotteisiin. Näitä helmiä hyödyntävillä elintarvikeyrityksillä on potentiaalia ponnistaa vaikka miten pitkälle, Mirkka uskoo.