Stockmann Herkut osuuskaupoille – kuuntelukevät käynnistyy


2.1.2018

Stockmann Herkku -ruokakaupat siirtyivät S-ryhmän alueosuuskauppojen omistukseen vuodenvaihteessa. Tavoitteena on kehittää Stockmann Herkuista eurooppalaisen kärkitason kauppoja yhdessä henkilöstön ja asiakkaiden kanssa. Myös yli sadan perustuotteen hinta laskee heti 3. tammikuuta. Pirkanmaan Osuuskaupalle siirtynyt Tampereen Stockmann Herkku avaa ovensa huomenna 3.1. klo 12.

Ensimmäisten kuukausien aikana Stockmann Herkkujen toiminnassa ei tapahdu suurempia muutoksia. – Alkuvaiheessa keskitymme sujuvaan vahdinvaihtoon ja Stockmann Herkun arvostetun laadun ja palvelun ylläpitämiseen, kertoo kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu S-ryhmän vähittäiskaupasta.

Stockmann Herkkujen tietojärjestelmissä on tehty muutoksia kahden viime vuorokauden aikana. Herkut on liitetty S-ryhmän kassa- ja tilausjärjestelmiin. Asiakkaille muutokset näkyvät niin, että kassalla voi käyttää valintansa mukaan joko S-ryhmän bonuskorttia tai Stockmannin kanta-asiakaskorttia.

– Tietojärjestelmien osalta kyse on todella isosta muutoksesta, joka on tehty muutamassa päivässä. Hieman jännittää, että menevätkö bittipalikat paikoilleen kuin Strömsössä, Alarotu pohtii. Kaupoissa on lisähenkilökuntaa varmistamassa, että asiakkaiden ja Stockmann Herkkujen henkilökunnan näkökulmasta asiat sujuvat mahdollisimman jouhevasti.

Tampereen Stockmann Herkun henkilöstö siirtyi vanhoina työntekijöinä Pirkanmaan Osuuskauppaan. – Stockmann Herkun henkilökunta on muutoksessa avainroolissa ruoan ja palvelun ammattilaisina, jotka tunnistavat oman asiakaskuntansa tarpeet ja odotukset, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo. – Stockmann Herkku ja Sokos Herkku tarjoavat laadukkaan ruokakaupan palvelut ydinkeskustan molemmilla puolilla, hän kiteyttää.

Kuuntelukevät käynnistyy

S-ryhmässä ollaan erityisen kiinnostuneita siitä, millaisia odotuksia asiakkailla on Herkkujen palvelun, valikoiman ja hintatason suhteen tulevaisuudessa.

Osuuskaupat käynnistävät kuuntelukevään Stockmann Herkun henkilökunnan ja asiakkaiden kanssa. Helmikuussa järjestetään keskustelu- ja kuuntelutapahtumien sarja Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

– Lähdemme oppimaan ja tutkimaan. Meillä on muutamia ajatuksia siitä, miten Herkkuja kehitetään kohti eurooppalaista kärkeä. Näiden ajatusten pallottelu sekä asiakkaiden että Herkun henkilökunnan kanssa alkaa pian, Alarotu kertoo.

Aiemmin annetun lupauksen mukaisesti myös hintoja lasketaan. – Olemme jo nyt saaneet paljon viestejä joidenkin tuotteiden liian kalliista hintatasosta. Siksi laskemme heti yli sadan tuotteen hintaa, Alarotu summaa.

Lisätietoja:
kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu, S-ryhmän vähittäiskauppa, p. 010 76 80634
toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko, Pirkanmaan Osuuskauppa, p. 010 76 70070