Stockmann Herkku muuttuu Food Market Herkuksi


24.10.2018

Ensimmäisenä uudistettu Helsingin keskustan Food Market Herkku avaa tänään ovensa. Tampereella valikoima on uudistunut ja hintataso laskenut. Isompi remontti on edessä myöhemmin.

Food Market Herkku syntyi asiakkaita kuulemalla. – Kevään 2018 aikana kävimme satoja ja satoja keskusteluita Herkun asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa. Alkoi hahmottua kuva siitä, mitä halutaan lisää, mitä vähemmän ja mitä ei ehkä tarvita ollenkaan, kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu S-ryhmän vähittäiskaupasta toteaa. Kuuntelu tarjosi ymmärrystä kehittää Suomen ensimmäinen Food Market. Kehittämistyö jatkuu yhdessä asiakkaiden kanssa.

Mikä on Food Market Herkku?

Ruoka on yhä enemmän myös muuta kuin makunautintoja. Se on intohimoa, itseilmaisua ja vastuullisia valintoja. Ruoka, jos jokin, heijastelee arvomaailmojen muutoksia. Ruoka on muotia. Food Market Herkussa rakkaus ruokaan näkyy ja tuntuu myös henkilökunnassa.

Kaupan puolella viime vuosien trendi ”mustista” kaupoista on kääntymässä toiseen suuntaan. Nyt tulevat luonnonläheisyys, murretut värit, juurevuus, aitous ja välittömyys. Uuden luksuksen kuluttamisessa korostuvat eettisyys, laatu ja järkevä hinta. Tämän ajan ruokaihminen on homo smartus eli fiksu kuluttaja.  

Mikä muuttui Tampereen Herkussa?

Valikoimaa on kehitetty ja hintatasoa laskettu. – Uusina herkkuina Gateau valmistaa vain Herkuille Levain 3 -juurileipää. Vaihtuvat huippukokit suunnittelevat Chefs in Season -valmisruokia sesongin raaka-aineista. Ensimmäisenä Herkuissa myydään myös Fafa’sin falafelia ja hummusta, ryhmäpäällikkö Mikko Korpela listaa.

Uudistus näkyy myös vaikkapa työvaatteissa tai tuotteiden pakkauksissa ja logoissa. Isompi remontti on Tampereella edessä myöhemmin.

Hävikkijarru tekee toiminnasta kannattavampaa ja vastuullisempaa

Herkun liiketoimintaa kehitetään kannattavammaksi pienentämällä hävikkiä. Tässä hyödynnetään S-ryhmän logistiikkaa ja analytiikkaa. Herkku Food Marketiin tulee myös Zero Waste -alennuskäytäntö tuotteille, joiden viimeinen käyttöhetki lähestyy. – Lahjoitamme ruokahävikkiä edelleen myös paikalliselle hyväntekeväisyystoimijalle, Korpela kertoo.