Sokos Tampere laajenee ja monipuolistuu


12.11.2009

Pirkanmaan Osuuskauppa käynnisti Tampereen Sokos-tavaratalon kehittämissuunnittelun vuonna 2005 ostettuaan tavaratalon SOK:lta. Kehittämisen tavoitteena on ollut uudistaa noin 35 vuotta vanha kiinteistö palvelemaan asiakkaita nykyajan vaatimusten ja ostosmukavuuksien mukaan. Tavaratalossa on neljä maanpäällistä kerrosta ja kaksi kerrosta maan alla. Pysäköintitalo mukaan lukien tavaratalossa on tilaa yhteensä noin 27 000 m2. Tavaratalon kerrokset suunniteltiin avariksi ja laajoiksi; niinpä tänä päivänäkin tavaratalo on perusrakenteeltaan erittäin toimiva.

Toteutuneet uudistukset vuosina 2006- 2008

Vuosien 2006-2008 aikana on toteutettu tavaratalokerrosten 1.-4. peruskorjaus, mikä näkyy asiakkaille mm. hyvänä valaistuksena sekä mukavana lämpötilana ja ilmanvaihtona. Myös logistiikka- ja lastausratkaisut, pysäköintitalon tekniikka ja hissit on uudistettu. Samalla on mahdollistettu asiakkaille kulkuyhteys hissillä kaikkiin pysäköintitalon kerroksiin. Peruskorjauksen yhteydessä myös tavaratalon kalusteita ja miljööratkaisuja on uudistettu.

Laajentuva Sokos Tampere läntisen keskustan kehittämisen veturiksi

Laajennamme nykyistä päivittäistavaraosastoa, Sokos-herkkua Kuninkaankadun alle ja uudistamme samalla Sokos-herkun täydellisesti. Myös Sokos-herkun alla oleva -2. kerros muutetaan myymälätilaksi, jonne siirtyy mm. Sokos-herkun lisää tilaa saava lounasravintola sekä erikoistavaratarjontaa. Tilaratkaisut mahdollistavat mm. miesten pukeutumisen ja jalkinevalikoiman laajentamisen 3. kerroksessa. Sokoksen käytössä oleva pinta-ala lisääntyy noin 3 500 m2.

Suuri kilpailukykyinen ruokakauppa keskustaan

Uusilla tilaratkaisuilla pystytään tarjoamaan huomattavasti nykyistä suuremmat ja monipuolisemmat ruokakaupan valikoimat vaativallekin ostajalle sekä edelleen parantamaan ostamisen helppoutta ja mukavuutta. Tavoitteena on saada myös Tampereen keskustaan hintatasoltaan ja valikoimiltaan kilpailukykyinen suuri ruokakauppa, jossa perustuotteiden hinnoittelu on S-marketin tasolla.

Hämeenkadun sisääntulon yhteyteen rakennetaan uusi maisemahissi helpottamaan ja nopeuttamaan asiointia tavaratalokerrosten välillä. Myös tavaratalon julkisivujen uudistus saatetaan loppuun. Työt alkavat tammikuussa 2010 ja jatkuvat vuoden 2011 loppuun saakka. Investoinnin kustannusarvio on noin 20 milj. euroa.

Lisätietoja:

Sokos tavaratalojohtaja Maija Korpela, puh. 010 767 0811