Sokoksen uusi kestävän muodin kerros on avattu!


30.3.2023

Kestävän muodin kerros avattiin 23.3. Tampereen Sokoksen neljänteen kerrokseen. Uudet palvelut pääsivät tulikokeeseen, kun erityisesti kestävästä muodista kiinnostuneet vaikuttajat ja asiakkaat pääsivät tutustumaan osastokokonaisuuteen. Astu kuvakavalkadin myötä mukaan avajaistunnelmiin.

Sokoksen kestävän muodin kerroksen avajaiset

Idea kestävän muodin kerroksen rakentamiseen saatiin Sokoksen asiakkailta. Sokos keräsi asiakastoiveita vuosi sitten keväällä, ja tuhansien toiveiden joukossa korostui vahva toive vastuullisuuden huomioimiseen sekä valikoimassa että palveluissa.

Kestävän muodin kerros

Laajasta valikoimasta löytyy laadukkaita second hand -vaatteita, kierrätysmateriaaleista valmistettua muotia sekä lastenvaatteita ja -tarvikkeita. DesignOnTampere-osasto tarjoaa paikallisten suunnittelijoiden ainutlaatuista lähimuotia. Kestävän muodin kerroksessa voi hyödyntää myös vaatteiden, jalkineiden ja asusteiden ompelu-, korjaus-, huolto- ja tuunauspalveluita sekä käyttämättömiksi jääneiden tekstiilien keräyspistettä.

Second hand kivijalkaliike Emmy

Sokos-tavarataloketju ja second hand -muodin verkkokauppa Emmy ovat aloittaneet yhteistyön, jonka odotetaan kasvattavan vaatteiden kierrättämistä sekä käytettyjen vaatteiden markkinaa merkittävästi Suomessa. Kaikkiin 20 Sokos-tavarataloon on tullut Emmy-myyntilaatikot. Lisäksi Tampereen Sokokselle avautui Emmyn ensimmäinen kivijalkamyymälä.

paikallisen muodin osasto

Laajentuneessa DesignOnTampere Shopissa asiakkaita tapasivat Pispala Clothingin suunnittelija Lauri Järvinen ja DesignOnTampere ry:n puheenjohtaja ja MUKA VA -brändin perustaja Anna Mattelmäki.

Kestävän muodin kerros

Lasse Huuhka ja Elina Korri

Sustinare on yksi Sokoksella aloittaneista uusista kestävän muodin toimijoista. Yrityksen luova johtaja Elina Korri ja toimitusjohtaja Lasse Huuhka ovat tuoneet vaatteiden ja kenkien korjaamisen, huoltamisen ja uudistamisen helposti asiakkaiden saataville, osaksi tavaratalokauppaa.

Juontaja Janita Autio

Muotivaikuttaja ja valokuvaaja Janita Autio juonsi kestävän muodin kerroksen lanseeraustilaisuuden, jossa hän esitteli Emmyn ja DesignOnTampereen valikoimista kokoamansa minimuotinäytöksen.

Muotinäytös

Muotinäytöksessä toimivat malleina Sokoksen työntekijät Sini Yliheljo, Meri Laaksonen ja Aregash Forsgrén-Parkkonen.

Sokos Tampere

Kuopus

Puhuja Aku Varamäki

Tampereen Sokoksen kestävän muodin kerroksesta kerätään oppeja ja kokemuksia koko tavarataloketjua varten.

 

Kestävän muodin kerros | Sokos Tampere 4. krs

Sustinare: Vaatteiden, jalkineiden ja asusteiden korjausompelu- ja huoltopalvelut, muokkaus ateljeetyönä sekä tuunauspalvelu. Lisäksi jatkossa myös MEA Upcycle Studion kierrätysmateriaaleista valmistamaa muotia.

Emmy: Laadukas second hand -muodin osasto ja myytäväksi tarkoitetun muodin droppipiste

DesignOnTampere: Tamperelaisten huippusuunnittelijoiden muotia ja muotoilua.

Kuopus: Lastenvaatteita ja -tarvikkeita

Pirkanmaan Jätehuolto & Nextiili: Poistotekstiilin keräyspiste

 

Kuvat: Niki Soukkio