SOK uudistaa rautakaupan liiketoiminta-alueen ohjauksen


23.11.2015

SOK liittää S-ryhmän rautakaupan alueen ohjaustoiminnot SOK Marketkaupan ketjuohjaukseen. Uudistusta koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet ja neuvotteluiden lopputuloksena irtisanomiset jäävät alle 30 henkilöön.

S-ryhmän tavoitteena on hyödyntää jatkossa tiiviimmin marketkaupan vahvuuksia rautakaupassa. SOK lakkauttaa SOK Rautakaupan ketjuohjauksen ja liittää S-ryhmän rautakaupan alueen ohjaustoiminnot SOK Marketkaupan ketjuohjaukseen. Uudistuksella lisätään synergiaa ja kustannustehokkuutta S-ryhmän rautakaupan alueella.

– Haemme uusia kasvumahdollisuuksia sekä tehostamme toimintaamme. Esimerkiksi liittämällä rautakaupan hankinta marketkaupan hankintaan volyymit kasvavat. Tällä on suuri merkitys yhä kansainvälisemmässä rautakaupan toimintaympäristössä. Valitettavasti toimenpiteet vaikuttavat myös SOK:n henkilöstöön, SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine sanoo.

S-ryhmä panostaa entistä vahvemmin rautakaupassaan monikanavaisuuteen, niin verkkoon kuin kivijalkamyymälöihin, sekä rautakaupan Kodin Terra- ja S-Rauta-ketjuissa että marketkaupan Prisma- ja S-market-ketjussa.

Muutoksen taustalla on myös perinteisen rautakaupan murros. Esimerkiksi sisustamisen, pihan ja puutarhan sekä rakentamisen tuotteita myydään rautakauppa- ja erikoisliikeketjujen lisäksi yhä enemmän myös marketeissa, halpahintamyymälöissä sekä verkossa. Myös monissa Prismoissa myydään jo nyt rakentamisen ja remontoinnin tuotteita. 

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat SOK Rautakaupan ketjuohjauksen koko henkilöstöä sekä osaa SOK Marketkaupan ketjuohjauksen henkilöstöstä.  Alun perin irtisanottavia arvioitiin olevan enintään 30.

Yhteistoimintaneuvottelut eivät koskeneet SOK:n ja SOK-yhtymän muita toimintoja, kuten S-Verkkopalvelut Oy:tä tai Inex Partners Oy:tä.

SOK:n yhteistoimintaneuvottelut eivät vaikuta alueosuuskauppojen henkilöstöön, S-ryhmän rautakaupan toimipaikkoihin eivätkä asiakasomistajien saamiin palveluihin.