SOK suunnittelee Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan ketjuohjauksen tehostamista


2.9.2015

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joiden taustalla ovat suunnitelmat tehostaa SOK Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan ketjuohjauksen organisaatiota. Yhteistoimintaneuvottelut voivat johtaa enintään 25 työntekijän irtisanomiseen.

Vuonna 2014 linjatun S-ryhmän käyttötavarakaupan kilpailustrategian mukaan S-ryhmän tavaratalo- ja erikoisliikekauppa keskittyy erityisesti muotiin, kauneuteen ja kodin sisustamiseen.  

– S-ryhmä on sitoutunut vahvasti tavaratalo- ja erikoisliikekauppaan myös tulevaisuudessa. Tavoitteenamme on, että tavaratalo- ja erikoisliikekauppamme on kannattavaa, kilpailukykyistä ja asiakkaita houkuttelevaa, SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine toteaa.

S-ryhmässä ja SOK:ssa on tehty töitä tavaratalo- ja erikoisliikekaupan kehittämiseksi kilpailustrategian mukaisesti parin vuoden ajan, ja suunta on saatu kääntymään ylöspäin vaikeasta yleisestä taloustilanteesta huolimatta.

– Tarvitsemme kuitenkin lisää toimenpiteitä SOK:ssa, jotta saavutamme tavoitteemme. Meidän on muun muassa lisättävä kustannustehokkuutta sekä eri toimintojen välistä synergiaa. Pyrimme minimoimaan toimenpiteistä aiheutuvat henkilöstövaikutukset, mutta valitettavasti niiltäkään ei voida välttämättä täysin välttyä, Laine jatkaa.

Yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä on SOK Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan ketjuohjauksen koko henkilöstö. Yhteistoimintaneuvottelut eivät koske SOK:n tai SOK-yhtymän muita toimintoja, kuten esimerkiksi SOK Marks & Spencer -ketjuohjausta, SOK Marketkaupan ketjuohjausta, SOK Rautakaupan ketjuohjausta, SOK Verkkopalvelut Oy:tä tai logistiikkayhtiö Inex Partners Oy:tä.

SOK:n yhteistoimintaneuvottelut eivät vaikuta alueosuuskauppojen henkilöstöön eivätkä asiakasomistajien saamiin palveluihin.

Tavoitteena on, että SOK Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan ketjuohjauksen organisaation tehostamista koskevat suunnitelmat ovat valmiita marraskuun alussa.

Lisätietoja:
SOK kenttäjohtaja Arttu Laine, SOK, p. 010 76 81011.