Sevilla-ravintolassa uusia makuja Espanjasta


16.5.2012

Sevilla-ravintolat tuovat asiakkailleen uusia espanjalaisia herkkuja 24.5.2012 vaihtuvalla ruokalistalla. Uutuuksia listalla ovat mm. mustien Iberico-porsaiden murea laatuliha, aito espanjalainen paellariisi calasparra sekä Pimientos de Padron. Viinilistalla yhteistyötä tehdään espanjalaisen huipputuottajan Miguel Torresin kanssa.

Sevilla-ravintolasta saa 24.5. alkaen uusia Espanjan herkkuja. Yksi uutuuksista on mustien Iberico-porsaiden liha, joka on vielä melko harvinaista herkkua Suomessa. Nämä vapaana kasvavat, Iberian niemimaan mukaan nimetyt porsaat syövät lähinnä tammenterhoja, mikä tekee niiden lihasta erityisen mureaa ja herkullista. Iberico-porsasta pidetäänkin parhaana saatavilla olevana porsaanlihana.

Toinen mielenkiintoinen uutuus tulee Sevilla-ravintolan listalle Galiciasta, Atlantin rannikolta. Pienestä Padrónin kaupungista on kotoisin espanjalaisena rulettinakin tunnettu Pimientos de Padrón. Nämä pienet paprikat ovat Espanjassa suosittu naposteltava esimerkiksi oluen kanssa. Yleensä nämä paprikat ovat kaikki mietoja, mutta joukossa saattaa olla joskus muutama tulinenkin, mistä nimitys espanjalainen ruletti juontaa juurensa.

Sevilla-ravintolassa yhdessä syöminen ja tapastelu on tärkeässä asemassa. Paella-annoksissa käytetään aitoa espanjalaista calasparra-riisiä, ja näyttävät miekat sopivat hyvin vaikka kahden hengen juhlahetkiin. Tapakset ovat olennainen osa jokaista espanjalaista ruoka- ja juomahetkeä. Baskimaassa tapakset tarjoillaan usein leipäpalan kanssa ja niistä käytetään nimitystä pinchos. Sevilla-ravintolan uudelta listalta löytyy monipuolinen valikoima tapaksia naposteltavaksi niin alkuruokana kuin vaikka viini- tai olutlasillisen ääressä.

Uudistunut viinilista keskittyy espanjankielisten maiden viineihin. Luomuviinitarjontaa edustaa argentiinalainen palkittu viinitalo, luomuviljelyn edelläkävijä Santa Ana. Cava-yhteistyötä tehdään maailmankuulun Codorniu-viinitalon kanssa, ja uutuutena ravintolaan tulee Torresin alkoholittoman Natureo valkoviinin rinnalle saman tuottajan alkoholiton punaviini.

Lisätietoja:
Heidi Huumarsalo
ravintolapäällikkö, Sevilla Tampere
puh. 010 767 2460