Senioreille ennätysmäärä joulukukkalahjoituksia


8.1.2015

Yksinäisille vanhuksille suunnattu Ole Joulupukkina Seniorille -hyväntekeväisyyskampanja tuotti valtakunnallisesti peräti 3 880 joulukukkalahjoitusta.Pirkanmaan Osuuskauppa oli merkittävässä roolissa Tampereella ja pääkaupunkiseudulla toteutetussa kampanjassa.

Suomalaisten halu auttaa on korostunut erityisesti tänä jouluna. Erilaiset joululahjakeräykset ovat aktivoineet monia lahjoittamaan paketteja ja hyviä tekoja vähäosaisille. Hoivapalveluita tarjoavan Home Instead Seniorihoivan yksinäisille ikäihmisille suunnattu Ole Joulupukkina Seniorille -joulukukkakeräys sai tänä vuonna valtaisan suosion. Keräys toteutettiin aikavälillä 11.11. – 18.12.2014 ja sen koordinoi Home Instead Seniorihoiva. Pirkanmaalla kuntien kotihoidot ja vanhuspalvelut valitsivat kukkalähetysten saajat sekä toimittivat heille kukat joulunalusviikolla. Kukkien lahjoittajat ja vastaanottajat pysyivät toisilleen tuntemattomina.

– Valtaosa joulukukan saaneista on 75–85 -vuotiaita, mutta oli joukossa myös 101-vuotiaskin. Jokainen joulukukka toi vastaanottajalleen suurta lämpöä ja aimo annoksen joulumieltä. Olemme hyvin kiitollisia kaikille lahjoittajille ja yhteistyötahoille aikaansaadusta jouluilosta, kiittelee Samuli Suominen Home Instead Seniorihoivasta.

Joulukukkakeräys järjestettiin tänä vuonna viidettä kertaa, ja se on kasvanut vuosi vuodelta. Vuonna 2013 vanhuksille lahjoitettiin noin 1 000 kukkaa. Pirkanmaan Osuuskaupan toimipaikoissa kampanja oli näkyvästi esillä. Keräykseen pystyi osallistumaan Sokoksella, Kodin Terrassa ja kaikissa osuuskaupan Prismoissa. Yhteensä osuuskaupan toimipisteissä lahjoitettiin tänä vuonna yli 2 000 joulukukkaa, eli yli puolet koko valtakunnallisen kampanjan lahjoituksista.

– Punainen joulutähti oli suosituin lahjoituskukka. Lahjoittajat kirjoittivat kukkien mukaan henkilökohtaisen viestin, jotka ilahduttivat vastaanottajia. Eräs nuori lahjoittaja kertoi antavansa joulukukan säästämistään viikkorahoista, kertoo Home Instead Seniorihoivan Tampereen alueen yrittäjä Elina Salonen.