Seiskaluokkalaiset juhlivat sankoin joukoin Pakkahuoneella – Bright Friday -tapahtuma oli menestys


14.12.2022

Seiskaluokkalaisille suunnattu Bright Friday tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa Tullikamarin Pakkahuoneella 25.11.2022. Lähes kolmesataa nuorta saapui paikalle esiintyjien, juontajien ja aktiviteettien innoittamana. Illan teema, yksinäisyys, herätti nuorissa paljon ajatuksia, ja jättinäytöillä näkynyt chat täyttyi hyvistä kysymyksistä.

Helpompia hetkiä ja hyvinvointia 

Pirkanmaan Osuuskaupan 120-vuotisen taipaleen kunniaksi haluttiin järjestää jotakin kakkukahveja ainutlaatuisempaa. Tapahtuman järjestäminen nuorille tuntui oikealta, sillä yhdessä tekeminen ja hyvinvoinnin luominen on Osuuskaupan ydintekemistä.  

Bright Friday -tapahtuman kohderyhmää ja sisältöä pohdittiin yhdessä Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden ja tamperelaisten nuorten kanssa. Kohderyhmäksi valittiin lopulta Pirkanmaan seiskaluokkalaiset ja teemaksi ”Et ole yksin. Yhdessä olemme enemmän”. Valinta oli onnistunut, sillä tapahtumaan saapui lähes kolmesataa seiskaluokkalaista, jotka touhusivat innoissaan aktiviteettien parissa, nauttivat esiintyjistä ja saivat eväitä elämään. 

Bright Friday 2022 Pinja

Bright Fridayta oli suunnittelemassa Pirkanmaan Osuuskaupan ja Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden lisäksi myös seiskaluokkalaiset. Yksi ideoijista oli Vuoreksessa koulua käyvä Pinja. Hän päätti lähteä Pakkahuoneelle, koska tapahtuma vaikutti kivalta. Pinja odotti innoissaan Roni Bäckin juontoa ja artistien esityksiä.

”Täällä oli kaikenlaista kivaa” 

Miksi Bright Friday sitten kiinnosti nuoria? Jimi lähti artistien takia. Eniten hän odotti Costin esitystä. Onnia taas kiinnosti nähdä Suomen suosituimpiin tubettajiin kuuluva Roni Bäck juontamassa tapahtumaa.  

Miko kertoi kiinnostuneensa Bright Fridaysta monestakin syystä. 

– Äiti tekee töitä S-ryhmän kaupoissa ja vähän vinkkaili mulle, että tällainen tapahtuma on. Sitten perehdyin itsekin tapahtumaan ja täällä oli kaikenlaista kivaa. Teemakin vähän kiinnosti, että et ole yksin. 

Mikon mielestä oli myös kiva, että tapahtumassa on paljon esiintyjiä, vaikka Roni Bäck oli hänelle esiintyjäkaartista ainoa tuttu. 

Tuulian kaveri pyysi häntä mukaan tapahtumaan. Hän oli oikein mielissään illan esiintyjistä ja juontajista ja odottikin niitä eniten. Roni Bäck oli hänen suosikkinsa. 

Bright Friday 2022 pöytäjalkapallo

Tapahtumassa oli monipuolinen musiikin ja aktiviteettien täyteinen ohjelma.

Pakkahuone täyttyi aktiviteettipisteistä 

Tapahtumassa oli esiintyjien ja naposteltavien lisäksi paljon erilaisia aktiviteetteja bingosta glitter-pisteeseen. Tuulian lempiaktiviteetti oli reaktiopeliseinä, jota pelataan kaksin kaverin kanssa. Pinja taas nautti eniten bingosta, jonka tarkoitus oli tutustuttaa nuoria toisiinsa.  

Jimille, Onnille ja Mikolle yksi aktiviteetti oli ylitse muiden.  

– Lemppariaktiviteetti on flipperi. Sain siinä justiin yksitoistamiljoonaa pistettä. 

Onni pyrki illan aikana parantamaan omaa flipperipiste-ennätystään useampaan otteeseen. 

Bright Friday 2022 Onni ja Miko

Onni (vasemmalla) ja Miko (oikealla) innostuivat flipperin pelaamisesta.

”Jos joku on yksin, se saisi varmaan kavereita täältä” 

Moni Bright Fridayn haastatteluihin osallistuneista nuorista oli joskus tuntenut olonsa yksinäiseksi tai nähnyt kaverinsa yksinäisenä. Haastateltavat pitivät tapahtuman järjestämistä ja sen teemaa tärkeinä. Myös tapahtumaan osallistunut Jimi tuntee olonsa joskus yksinäiseksi. 

– Se ei tunnu kauhean kivalta. Jos joku on yksin, se saisi varmaan kavereita täältä. 

Tapahtuman juontajana toimi tubettaja Roni Bäck. Hän vastasi Tampereen kaupungin nuorisotyöntekijän, Mari-Katrin Lempisen, kanssa paikalla olleiden nuorten kysymyksiin, joita jätettiin chatin kautta yhteensä 708 kappaletta. Onnin mielestä oli kivaa, että Roni oli mukana lukemassa nuorten chat-kysymyksiä. Onni on myös tuntenut oman olonsa joskus yksinäiseksi ja kavereiden yksinäisyys on hänelle tuttua. Hän toivoi, että samanlainen tapahtuma järjestettäisiin myös ensi vuonna. 

Miko uskoi saavansa tapahtumassa hyviä vinkkejä ja oli myös jutellut uusien tuttavuuksien kanssa. Hänen mielestään on hienoa, että yksinäisyyteen liittyviä tapahtumia järjestetään.  

– Mun mielestä on kiva, että tällaisillekin jutuille tehdään oma tapahtuma. Sä et oo just yksin ja se on ihan… (näyttää peukkua). Kuuntelin vähän Ronin ja Mari-Katrin keskustelua ja kyllä ne ihan asiaa puhu.  

Miko kertoi, että hänellä ja hänen kavereillaan yksinäisyyden tunteet eivät onneksi ole olleet pysyviä. Hänen mielestään Bright Fridayn kaltaiset tapahtuvat voivat kuitenkin olla joillekin erityisen tärkeitä.  

Bright Friday 2022, Tuulia ottamassa glitter-tatuointia

Tuulia oli yksi monista, jotka ottivat tapahtumassa glitter-tatuoinnin.

Tuulia pitää illan teemasta ja on saanut hyviä vinkkejä yksinäisyyteen liittyen. 

– Illan teema on kiva, että tää on kiusaamisvapaa paikka. Oon saanut nyt hyviä vinkkejä. En aio olla ihan niin paljoo enää yksin ja tiedän olla enemmän kavereiden kanssa, jotka oikeesti on hyviä kavereita. Tuntuu surulliselta, että jotkut joutuvat olemaan koko ajan yksin. 

Myös Pinja tulee pahalle mielelle siitä, jos näkee jonkun olevan yksinäinen, ja silloin hän tarjoaa yleensä kaverille seuraa. Pinja pitää tärkeänä sitä, ettei tarvitse olla yksin ja että joku on aina tukena. Yhdessä olemme enemmän.