Sadan Ässäkentän tavoite saavutetaan tänä vuonna


29.5.2018

81. kenttä avataan Ikaalisiin Kilvakkalan koululle

Ässäkenttä-ohjelma on S-ryhmän ja Palloliiton yhteinen hanke, jonka tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ikaalisten Kilvakkalan koululle valmistuvan kentän myötä Pirkanmaan Osuuskauppa on ollut mukana tukemassa yhteensä 12 kentän rakentamista. Uuden kentän avajaisia vietetään torstaina 31.5. klo 18 Kilvakkalan koululla (Kilvakkalantie 25).

Osuuskauppa avustaa monitoimikentän valmistumista 10 000 eurolla. – Haluamme olla mukana tukemassa lasten ja nuorten mahdollisuuksia liikkua sekä koulussa että vapaa-ajalla, osana terveellisiä elämäntapoja, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo. – Ässäkenttä tarjoaa ilmaisen ja monipuolisen mahdollisuuden liikkua ja kehittää yhteispelitaitoja. Kentät ovat avoinna jokaiselle, myös vanhemmat ovat tervetulleita kentälle, hän jatkaa.

– Lasten ja nuorten vähäisestä liikkumisesta on viime aikoina kannettu aiheellisesti runsaasti huolta, ja Ässäkenttien ansiosta kynnys liikkumiseen on erittäin matalalla, Suomen Palloliiton piirijohtaja Timo Korsumäki kertoo. – Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä lapsia, nuoria ja aikuisiakin. Ässäkenttä-ohjelman kaltainen yhteistyö järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä on tarpeen, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja lähelle käyttäjiä, Mäki-Ullakko ja Korsumäki summaavat.

Uudella koulun piha-alueella aika kuluu siivillä iloisen liikunnan parissa

Kilvakkalan koulu on noin 140 oppilaan maalaiskoulu, jossa on oppilaita eskareista kuudesluokkalaisiin. Samassa pihapiirissä toimii myös päiväkoti. – Koulussamme on paljon innokkaita liikkujia ja välitunnit kuluvat monenlaisten liikunnallisten pelien parissa, Kilvakkalan koulun rehtori Marjo Heikkilä kertoo. – Koulun keskeisinä arvoina ovat yhteisöllisyys ja toiminnallisuus. Uusi Ässäkenttä kannustaa oppilaita liikkumaan yhdessä niin koulupäivän aikana kuin vapaa-ajalla, hän jatkaa.

– Ikaalisissa halutaan panostaa helposti saavutettaviin ja monelle käyttäjäryhmälle sopiviin lähiliikuntapaikkoihin. Uudistuneessa koulupihassa aika menettää merkityksensä ja ulkopelit tuovat uusia kokemuksia ja kavereita. Ulkoliikunta ja usean lajin mahdollistava monitoimikenttä lisäävät lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia Kilvakkalan alueen kuntalaisten keskuudessa, Ikaalisten kaupungin nuoriso- ja liikuntasihteeri ja hyvinvointikoordinaattori Sari Sarkonen iloitsee.

Faktoja kentästä:
21 m x 12 m aidattu pelialue, jossa tekonurmipinta
Päädyissä 3 m x 2 m jalka- / käsipallomaalit
Laitojen ulkopuolella lentopallotolpat ja koripallokori juniorikorkeudella

Aiemmin valmistuneet Ässäkenttämme ovat Hämeenkyrössä Kirkonkylän koululla, Ikaalisissa Keskustan koululla, Kangasalla Kirkkoharjun koululla, Karvian yhtenäiskoululla, Lempäälässä Lempoisten koululla, Mänttä-Vilppulassa Vilppulan yhteiskoululla ja Savosenmäen koululla, Pälkäneellä Kostian koululla, Parkanossa Keskustan koululla, Sastamalassa Marttilan koululla sekä Virroilla Rantatien koululla.