Saaristolaisleipä


24.11.2019

1 l appelsiinimehua

50 g hiivaa 

2 1/2 dl siirappia 

2 dl puolukoita

2 tl suolaa 

3 dl kaljamaltaita 

3 dl ruisleseitä 

5 dl uisjauhoja 

n. 7 dl vehnäjauhoja 

1,5 dl vettä

siirappivettä (1,5 dl vettä, 0,5 dl siirappia)

 

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva mehun sekaan. Lisää loput aineet sekoittaen. Sekoita taikina, mutta älä vaivaa. Taikina jää löysähköksi. Laita kolmeen leipävuokaan ja anna kohota n. 1 h 30 min. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paista leipiä aluksi 175 asteessa noin tunti. Alenna lämpötilaa 150 asteeseen. Voitele leivät siirappivedellä ja jatka paistamista n. puoli tuntia. 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}