S-ryhmän lahja 100-vuotiaan Suomen lapsille: yli 100 Ässäkokki-kurssia


3.5.2017

S-ryhmän lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen lapsille on yli 100 Marttojen pitämää Ässäkokki-kurssia ympäri maan. Ässäkokki-kursseilla opetetaan lapsille arjen ruokataitoja ja satokausiajattelua. Ensimmäiset kurssit käynnistyvät tänä kesänä. Pirkanmaan Osuuskauppa järjestää yhdessä Pirkanmaan Marttojen kanssa kuusi Ässäkokki-kurssia 13.6.–10.8. Marttojen opetuskeittiöllä Tampereella.

Kurssit on suunnattu 7–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon on opastettu asiakkaita yhdessä Satokausikalenterin kanssa jo parin vuoden ajan.

Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä.  Sopivissa tilanteissa vertaillaan myös itse tehdyn ja valmiina ostetun ruoan hintoja.

– Meille Pirkanmaan Osuuskaupassa monipuolinen ruoka on sydämen asia. Uskomme, että lapsuudessa syntyvät onnistumisen elämykset ruuanlaiton parissa kantavat läpi elämän. Julkaisimme huhtikuussa oman maskottimme Soma-nallen reseptivihkosen, joka on täynnä terveellisiä ja helppoja vinkkejä arkiruokiin ja välipaloihin. Soma-nallen ruokavinkit tulevat olemaan osa myös Ässäkokki-kurssien sisältöä täällä Tampereella, suunnittelupäällikkö Suvi Sillvan iloitsee.

Ilmoittautuminen alkaa 3.5. Ilmoittautumisohjeet julkaistaan osoitteessa pirkanmaanosuuskauppa.fi. Jokaiselle kurssille mahtuu kymmenen lasta.

Lisätietoja:
Suunnittelupäällikkö Suvi Sillvan, 010 7672564
Pirkanmaan Marttojen toiminnanjohtaja Marja Kuuteri, 050 351 6658