S-ryhmä mukana kansainvälisessä muovisitoumuksessa


13.3.2019

S-ryhmä on liittynyt mukaan kansainväliseen sitoumukseen, jonka tavoitteena on vähentää turhan muovin käyttöä, kehittää uudelleenkäytettäviä pakkauksia ja tehostaa kierrätystä. Ellen MacArthur Foundationin ja YK:n käynnistämässä sitoumuksessa on mukana jo yli 350 yritystä ja järjestöä.

The New Plastics Economy Global Commitment -sitoumus tukee S-ryhmän tavoitteita muovin kertakulutuksen vähentämiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi.

”Kestävä muovin käyttö on yhteinen tavoite eikä se katso maantieteellisiä rajoja. S-ryhmän tavoitteena on esimerkiksi, että oma merkki -tuotteidemme pakkaukset ovat kierrätettäviä vuoteen 2022 loppuun mennessä. Haluamme tehdä oman osamme ja kannustamme myös tavarantoimittajamme ja muut yritykset mukaan muovitalkoisiin.” kertoo S-ryhmän vastuullisuuspäällikkö Senja Forsman.

Esimerkkejä S-ryhmän muoviteoista

S-ryhmä myi vuonna 2018 lähes kuusi miljoonaa muovikassia edellisvuotta vähemmän. Määrä vastaa tilavuudeltaan 1,5 eduskuntataloa ja painoltaan 34 autoa. Yksistään Sokos-tavarataloissamme muovikassien myynti laski 40 prosenttia.

Rainbow-vanupuikkojen muovivarret korvattiin viime vuonna paperivarsilla. Muutos vähensi muovin käyttöä 1,5 miljoonan muovikassin verran.

S-ryhmän ravintoloissa ja kahviloissa luovuttiin puolestaan drinkkitikkujen ja pillien itsepalvelujaosta.  Drinkkitikkuja on kulunut vuosittain yli 650 000 kappaletta ja pillejä yli viisi miljoonaa, joten muovia säästyy nyt jopa 5 000 kiloa vuodessa.

Lisäksi S-ryhmä tarjoaa asiakkailleen yli 200 muovinkierrätyspistettä toimipaikkojensa yhteydessä.

S-ryhmän muoviin liittyvistä teoista kerrotaan lisää S-ryhmä.fi:ssä.