S-ryhmä ja Nokas jatkavat Nosto-käteisautomaattiyhteistyötä


9.2.2018

S-ryhmä ja Nokas CMS Oy jatkavat S-ryhmän tiloissa sijaitsevien Otto-automaattien korvaamista sekä uusien Nosto-käteisautomaattien asentamista aiempien suunnitelmien mukaisesti. Korvausasennukset alkavat niin pian kuin mahdollista.

Nokas keskeytti Nosto-automaattien asentamisen S-ryhmän toimitiloihin lokakuussa 2017 Finanssivalvonnan otettua käsittelyyn aiemman, käteisautomaattimarkkinat kilpailulle avanneen euromaksuasetusta koskeneen tulkintansa.

Finanssivalvonta päätti 29.1.2018 pitää ennallaan ohjeistuksensa siitä, että toisessa EU-maassa tehdystä käteisnostosta tulee periä asiakkaalta vastaava maksu kuin Automatian automaatilta nostaessa perittäisiin. Samalla Finanssivalvonta suositti, että eri toimijoiden automaateilla Suomessa tehdyistä käteisnostoista perittäisiin enintään sama palvelumaksu kuin mitä Otto-automaatilla.

Uuden Nosto-käteisautomaattikonseptin mukaisia automaatteja on asennettu S-ryhmään 82 kappaletta, HOK-Elannon, VBO:n ja Pirkanmaan alueille. Yhteensä Nosto-käteisautomaatteja on Suomessa noin 140.