Ryhdy Kannustajaksi ja tue lasten harrastusmahdollisuuksia!


15.10.2021

Kangasalan Urheilijat KU-68 liikuttaa viikoittain jopa 1 500 eri-ikäistä liikkujaa. Seura tukee perheitä, jotta jokainen lapsi pääsisi kiinni liikuntaharrastukseen taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Tässä apuna on Pirkanmaan Osuuskaupan Kannustajat-tuki, jolla luodaan lapsille harrastusmahdollisuuksia ympäri Pirkanmaan. Asiakasomistajana pääset vaikuttamaan potin jakautumiseen – äänestä siis suosikkiasi!

Pirkanmaan Osuuskauppa jakaa Kannustajat-äänestyksen kautta vuosittain yli 70 000 euron tukipotin lasten harrastusmahdollisuuksien ja hyvinvoinnin edistämiseen. Mukaan voivat hakea voittoa tavoittelemattomat pirkanmaalaiset yhdistykset ja seurat, ja tuen saajista äänestetään kaksi kertaa vuodessa.

– Osuustoimintaan liittyy vahvasti vaikuttaminen. Meille on tärkeää, että asiakasomistajat ovat mukana päättämässä, kenelle Kannustajat-tukea jaetaan, kertoo Kannustajista vastaava viestintäpäällikkö Viivi Pärssinen.

Kannustajat-tukipotti jaetaan asiakasomistajien äänestyksen perusteella 20:lle eniten ääniä saaneelle yhdistykselle. Puolet tukea saavista yhdistyksistä sijaitsee Tampereella ja puolet ympäri Pirkanmaata – samassa suhteessa kuin asiakasomistajatkin. Kummassakin sarjassa suurin jaettava tukisumma on 3 000 euroa ja pienin 1 000 euroa. Lisäksi kaikki mukana olevat yhdistykset, jotka jäävät äänestyksessä tuen ulkopuolelle, osallistuvat yhden 1 000 euron arvoisen tukisumman arvontaan.

Liikunnan ilo kuuluu jokaiselle

Kannustajat-tukea keväällä 2021 saanut Kangasalan Urheilijat KU-68 tarjoaa laajan lajivalikoiman ja on liikuttanut perheitä jo useammassa sukupolvessa. Urheiluseura myöntää tukea ja helpotusta vähävaraisille perheille harrastusten kausimaksuihin taloudellisin ja sosiaalisin perustein, jotta jokaiselle lapselle löytyisi liikuntaharrastus.

– Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden liikkuvaan lapsuuteen matalalla kynnyksellä. Perheissä on kuitenkin erilaisia taloudellisia tilanteita, joihin lapsi ei voi vaikuttaa. Siksi pyrimme ottamaan lapsia mukaan myös pienellä seuran tuella, Kangasalan Urheilijoiden toiminnanjohtaja Ida Puttonen kuvailee.

Idan mukaan seuran päätukipilari on kaikille avoin harrasteliikunta, jonka alle mahtuu lajeja temppukouluista cheerleadingiin ja sporttikerhoihin. Moni aloittaa liikuntaharrastuksen lapsena yhdestä lajista ja siirtyy ajan myötä muihin seuran tarjoamiin mahdollisuuksiin. Matalina pysyvät harrastusmaksut helpottavat omalta osaltaan mielekkään lajin
löytymistä jokaiselle.

– Arjessa huomaa, miten korona on kurittanut monen perheen taloudellista tilannetta. Aiemmin pystyimme tarjoamaan harrastustukea kaikille sitä hakeville. Nyt koronan myötä tilanteen vaikeuduttua Kannustajat auttaa siinä, että voimme jatkossakin tukea yhä useampaa perhettä liikuntaharrastuksissa, Ida toteaa.

Oma harrastus tuo onnistumisen kokemuksia

Kannustajiin hakee mukaan seuroja ja yhdistyksiä laidasta laitaan, urheiluseurojen lisäksi myös esimerkiksi vanhempainyhdistyksiä, partioita, kulttuuriseuroja ja vaikkapa nuorten vapaapalokuntia. Tärkeintä on yhteinen tahtotila lasten hyvinvoinnin edistämiseksi monipuolisten harrastusmahdollisuuksien kautta.

– On aina sykähdyttävää kuulla, miten tuki on tullut tarpeeseen ja miten monenlaiseen toimintaan sitä on käytetty. Esimerkiksi varusteiden hankinta, stipendien myöntäminen sekä leirien ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ovat Kannustajien tuella helpottuneet monessa paikassa, Viivi hymyilee.

Ida kannustaa jokaista asiakasomistajaa mukaan äänestämään alueensa seuraa tai yhdistystä.

– Pirkanmaalta löytyy paljon paikallisia yhdistyksiä, jokaiselle lapselle ja nuorelle jotakin. Äänestäminen on mainio keino auttaa paikallista seuraa eteenpäin omissa tavoitteissaan. Se vaatii vain yhden klikkauksen, ja parhaimmillaan sillä saadaan tuotettua lapsille ja nuorille todella hienoja elämyksiä sekä onnistumisen ja yhteisöllisyyden kokemuksia.

Tee hyvää kannustamalla paikallista yhdistystäsi!

Näin se käy:

1. Tarkista, että sähköpostiosoitteesi on 10.11. mennessä ajan tasalla S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterissä, etkä ole kieltänyt tutkimuskyselyjen lähettämistä.

2. Saat 15.–17.11. äänestysajan alkaessa sähköpostiisi äänestysohjeet sekä linkin, jonka kautta äänestys tapahtuu.

3. Kannustajat-äänestys järjestetään kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Kummassakin äänestyksessä jaetaan 35 000 euroa.

Katso lisätietoja osoitteessa kannustajat.fi!