Ruokaostokset voi tilata verkosta ja hakea kauppakassit S-marketista


14.7.2021

Koronan myötä ihmiset ovat innostuneet tilaamaan yhä enemmän ruokaa ja päivittäistavaroita verkkokaupasta. Nyt Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokauppaketjuun on liittynyt Prismojen rinnalle monia S-marketeja.

Ruoan verkkokauppa on viimeisen vuoden aikana kasvanut räjähdysmäisesti. Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokaupan myynti on kolminkertaistunut ja ruoan verkkokaupan parissa työskentelevien ihmisten määrä liki viisinkertaistunut. Myös uusia keräily- ja jakelupisteitä on perustettu reilusti.

– Viime vuoden alussa ruoan verkkokaupan keräily ja kuljetukset olivat keskittyneet yhteen Prismaan, mutta noutopisteitä oli muutamassa muussakin Prismassa. Nyt verkkokauppaketjussa ovat mukana kaikki Pirkanmaan Prismat ja jopa 14 S-marketia. Prismoista saa verkkokaupasta tilatut ostokset joko itse noudettuna tai kotiin kuljetettuna. S-marketeista voi itse noutaa verkkokaupasta tilatut ruokaostokset. Meillä on myös meneillään kokeilu, jossa Woltin kautta voi tilata ruokaa kotiin Amurin, Osmonmäen ja Hervannan Sale-myymälöistämme, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokaupan kehittämispäällikkö Iida Dimov.

Verkkokauppa auttaa arjessa ja lisää elämään luksusta

Osuuskaupan ruoan verkkokaupasta voi tilata ruokaa ja rajoitetusti päivittäistavaroita kuten pesuaineita ja hygieniatuotteita. Iida kertoo, että tyypillisesti verkkokaupasta ostetaan kerralla enemmän tuotteita kuin kivijalkakaupoista, mutta pienempiäkin ostoksia voi toki tehdä.

– Moni ostaa esimerkiksi viikon ruoat kerralla. Myös painavampia juttuja, kuten kivennäisvesipulloja, tilataan kerralla reilusti. Kauppakasseihin päätyy niin tuore- ja kuivatuotteita kuin pakasteitakin.

Prisman verkkokaupan suurin käyttäjäryhmä on lapsiperheet. Iida arvelee, että sama porukka pitää kärkipaikkaa myös S-marketien verkkokaupassa.

– Monelle asiakkaalle verkkokauppa on arjen luksusta. Se vapauttaa kaupassakäyntiaikaa muuhun tekemiseen, Iida pohtii.

Verkkokauppaa suosivat myös asiakkaat, jotka haluavat koronan vuoksi vältellä fyysistä kontaktia muihin ihmisiin. Myös ikääntyneet ovat ottaneet ruoan verkkokaupan omakseen.

– Moni vanhempi asiakas on ruoan verkkokaupan ansiosta voittanut pelkonsa tietotekniikkaa kohtaan! Muiltakin asiakkailta palvelu kerää kiitosta kätevyytensä ansiosta, Iida kannustaa.

Valmiiksi kerätyt ostokset voi noutaa myymälästä tai tilata kotiovelle

Ruoan verkkokauppatilauksen hinta riippuu paikasta ja jonkin verran myös ajasta. Nopeasta toimituksesta joutuu pulittamaan hieman enemmän kuin silloin, jos voi odottaa ostoksiaan pari päivää.

Tilauksen keräilymaksu on asiakasomistajille Prismoissa alkaen 4,90 euroa ja useimmissa S-marketeissa alkaen 5,90 euroa. Se veloitetaan silloin, kun asiakas noutaa valmiiksi kerätyt ostokset itse verkkokaupan noutopisteestä.

Jos ostokset haluaa kotiin kannettuina, kuljetusmaksun lähtöhinta on 9,90 euroa. Ilman S-Etukorttia keräilyn hinta on alkaen 7,90 euroa ja kotiinkuljetuksen hinta alkaen 18,90 euroa.

Verkkokaupasta ostetun ruoan kotiinkuljetusalue laajenee Pirkanmaalla koko ajan. Se käsittää Tampereen lisäksi jo Pirkkalan, Kangasalan, Nokian ja Lempäälän.

– Varsinkin autottomille on tärkeää, että ostokset saa tilattua kotiin saakka kannettuina. Noutopalvelu on kuitenkin edullisempi ja siksi monelle houkuttelevampi vaihtoehto, Iida toteaa.

S-ryhmän oma verkkokauppasovellus korvaa pian Foodien

Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokauppaan pääsee kännykällä tai tietokoneella Foodie-sovelluksen kautta. Iida kertoo, että kuluvan vuoden aikana otetaan käyttöön S-ryhmän oma S-kaupat.fi-verkkokauppa, jonka luvataan olevan entistä helppokäyttöisempi ja selkeämpi.

– S-kaupat.fi-verkkokauppa on rakennettu S-ryhmän omiin tarpeisiin sopivaksi. Siksi parannukset ja päivitykset saadaan jatkossa tehtyä alustalle paljon joustavammin, Iida lupaa.

S-kaupat.fi-verkkokauppa on Pirkanmaalla jo Sokos Herkussa käytössä. Tavoite on, että kuluvan vuoden aikana uusi verkkokauppa tulee kokonaan korvaamaan Foodien. Siirtymästä tiedotetaan asiakkaita hyvissä ajoin.

Verkkokaupan kehittämispäällikkö uskoo, että verkkokauppa on tullut jäädäkseen kivijalkakaupan rinnalle.

– Monelle nuorelle verkosta ostaminen on jo oletusvaihtoehto, ja nyt koronan vuoksi moni muukin on tottunut käyttämään verkkokauppaa. Teemme kovasti töitä sen eteen, että tulevaisuudessa palvelu muuttuu aina vain kattavammaksi, Iida vakuuttaa.

 

Iida suosittelee verkkokauppaa, koska…

  1. saatat välttyä turhilta heräteostoksilta. Toki uutuusjäätelöitä saa ja pitää kesän kunniaksi kuitenkin klikata koriin.
  2. säästät aikaa itsellesi tärkeisiin asioihin. Voit nauttia vaikka ulkoilusta sillä välin, kun joku muu etsii ostoksesi kaupan hyllyiltä.
  3. vähennät ruokahävikkiä ja säästät rahaa, kun suunnittelet ostoksesi tarkemmin.

 

Nouda verkko-ostoksesi näistä S-marketeista

Hämeenkyrö

Ikaalinen

Mänttä

Orivesi

Parkano

Pälkäne

Ruovesi

Sastamala

Toijala

Urjala

Valkeakoski

Virrat

Lempäälä (Prisman noutopiste)

Ylöjärvi (Prisman noutopiste)