”Ruokakaupan on inspiroitava kaikkia aisteja”


1.8.2019

Keväällä koko 3 000:n työntekijämme joukolle lanseerattiin
Ruokapeli, jossa kerättiin ideoita asiakkaiden inspiroimiseksi,
odotusten ylittämiseksi ja arjen helpottamiseksi.

Aktiivisimmat osallistujat pääsivät Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan kehitystiimin loihtimalle illalliselle.

– Intohimo ei ole prosessi vaan tunne, joka merkitsee jokaiselle eri asiaa. Näin ollen halusimme valjastaa talon sisällä piilevän valtavan tietotaidon toimintamme innovoimiseksi. Työntekijöillämme on päivittäin tuhansia asiakaskohtaamisia ja keskusteluja, joihin kätkeytyy hurja määrä tärkeää infoa. Ruokakaupan rooli ei enää ole vain tuotteiden tarjoaminen – sen tulee inspiroida kaikkia aisteja, jokaisella käyntikerralla. Saimme mahtavia vastauksia, joita aiomme ruoan kehitystiimin kanssa jalostaa ehdottomasti eteenpäin, toimialajohtaja Anna Mari Koutroukides lupaa.

Lammasta lakritsikastikkeella

Jokainen illallisvieraista oli saanut etukäteen valita mieleisensä raaka-aineen, jota hyödynnettiin viisiportaisessa menussa. Kattaus kunnioitti kotimaisia raaka-aineita ja tarjosi veikeitä elämyksiä – esimerkiksi lakua oli ujutettu luovasti lammasannoksen kastikkeeseen.

– Saimme nauttia häikäisevällä ammattitaidolla valmistettua ja tarjoiltua ruokaa, jonka kruunasivat huolella valitut juomat. Minulla ei juurikaan ole aiempaa kokemusta näin hienosta ruokailusta, joten en tiennyt mitä tuleman pitää. Illallinen ylitti kaikki odotukseni, Tommi Hujanen Linnainmaan Prismasta kuvailee.

– Rakastan taidokkaasti valmistettua ruokaa ja käyn paljon ulkona syömässä. Saimme kokea mielettömiä makuyhdistelmiä. Todella etuoikeutettu olo, että sain olla mukana, Tiikerihain Petra-Jenna Kilpi hehkuttaa.