Ruoka on parasta nautittuna


11.9.2018

Hävikkiviikkoa vietetään 10.-16.9.2018. Ruoka on parasta nautittuna, joten annostele itsellesi sopivasti ja nauti!

On Hävikkiviikon aika, eikä suotta. Suomessa tuhlataan vuosittain noin 400 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa. Biojätteeksi päätyvän ruoan tuottaminen, kuljettaminen ja valmistaminen aiheuttavat huomattavasti päästöjä – vuosittain roskiin päätyvän ruoan päästöt vastaavat jopa 100 000 autonilmastovaikutusta.

S-ryhmän hotellit ja ravintolat ovat mukana Hävikkiviikolla,jota vietetään 10.-16.9.2018. Haluamme vähentää yhdessä ruokahävikkiä ja nostaa samalla ruoan arvostusta. Olemme kiinnittäneet ruokahävikin vähentämiseen eritystä huomiota. Teemme hävikin vähentämiseksi päivittäin konkreettisia asioita – lisäksi kehitämme toimintatapojamme, jotta syntyvän ruokahävikin määrä pystyttäisiin minimoimaan.

Pirkanmaan Osuuskaupan ravintoloita on mukana myös ResQ Clubissa, jonka kautta myymättä jääneitä ravintola-annoksia on mahdollista ostaa puoleen hintaan. Lataa siis ResQ Club -sovellus puhelimeesi ja aloita hävikkiruoka-annosten pelastaminen heti. Esimerkiksi Puistossa sovellusta käytetään päivittäin, minkä ansiosta hävikki on makeiden tuotteiden osalta loppunut lähes kokonaan. Myös Osuusravintola Oksa Koivistonkylässä on myyty edellispäivältä jääneitä pullia, munkkeja ja viinereitä sekä silloin tällön myös lounasruokia lounasajan päätteeksi. Lue lisää sovelluksesta: https://www.resq-club.com/fi