Royal Hotel Vaasa siirtyy Sokos Hotels -ketjuun


13.4.2015

Sokos Hotels kasvattaa verkostoaan, kun Radisson Blu Royal Hotel Vaasa siirtyy Sokos Hotels -ketjuun 15.5.2015.

Sokos Hotels kasvattaa verkostoaan, kun Radisson Blu Royal Hotel Vaasa siirtyy Sokos Hotels -ketjuun 15.5.2015. Original by Sokos Hotels -hotellityyppi ammentaa vahvuutensa paikallisista perinteistä ja elämänmenosta, joten perinteikäs Royal Vaasa istuu Original-ketjuun varsin hyvin. Hotellin siirtyminen Sokos Hotels -ketjuun ei tuo mukanaan henkilöstömuutoksia.

Hotelliverkostoa tarkastellaan kokonaisuutena

S-ryhmä operoi Suomessa kahta hotellibrändiä, Sokos Hotelleja ja Radisson Blu Hotelleja. ”Radisson Blu Hotels -ketjun yhteistyösopimuksen oltua katkolla vuoden 2014 lopussa, oli luonteva hetki tarkastella hotelliverkostoamme kokonaisuudessaan. Katsoimme, että Vaasan markkinassa sydämellisesti suomalainen Original by Sokos Hotels -ketju on paras vaihtoehto hotelli Royal Vaasalle. Nyt asiakkaidemme on entistä helpompi tulla mutkattomaan Sokos Hotelliin. Toisaalta paikallisuus ja aitous ovat maailmanlaajuisia  matkailutrendejä. Vahvistamalla näitä puolia, uskomme hotellin olevan aiempaakin kiinnostavampi myös kaupungissa vieraileville kansainvälisille matkailijoille”, sanoo Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Tapio Satta.

”Yhdessä Original Sokos Hotel Vaakunan kanssa muodostamme nyt laajan ja monipuolisen, toisiaan täydentävän tarjonnan, mikä tekee Sokos Hotelleista entistäkin vahvemman ja houkuttelevamman kumppanin Vaasan markkina-alueella”, Satta jatkaa.

Royal Vaasa edustaa hyvin Original-hotellityyppiä

Sokos Hotellien brändiuudistus on jakanut Sokos Hotellit kolmeen eri hotellityyppiin; Break-, Original- ja Solo By Sokos Hotels -hotelleihin. Royal Vaasalle löytyi perinteikkäänä kaupungin ykköshotellina luonteva paikka Original by Sokos Hotels -ketjusta.

”Lähdemme innolla mukaan Sokos Hotels -ketjuun. Royal Vaasa on hotelli, jolla on pitkät perinteet vuodesta 1941 asti, kuten Original-hotellilla kuulukin olla. Myös hotellin palvelutarjooma monipuolisine kokous- ja ravintolapalveluineen edustaa Original-hotellityyppiä parhaimmillaan. On asiakkaidemme etu, kun Sokos Hotellien toimivat palvelukonseptit tuodaan nyt Royal Vaasaan. Jatkossa keskitymme entistä enemmän tarjonnan ja palvelujemme kehittämiseen paikallisuutta korostaen”, sanoo hotellinjohtaja Ari-Pekka Soini.

Royal Vaasan nimi säilyy Original Sokos Hotel Royal Vaasa -nimessä. Hotellin aulatilat saavat uuden ilmeen ja aamiainen muokataan monipuoliseksi ja paikallisia ruokia sisältäväksi Original-aamiaiseksi. Ravintolatarjonta, jota talossa on viime vuosina voimakkaasti kehitetty, jatkaa olemassa olevilla vahvoilla konsepteilla ennallaan.

Original-ketju ammentaa vahvasti vaikutteita paikkakuntansa perinteistä ja tekee yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Royal Vaasassa kehitetään kevään aikana yhteistyökumppanuuksia, jotka tulevat hyödyttämään myös hotellivieraita.

Faktat:

Nykyinen Radisson Blu Hotel Royal Vaasa muuttuu Sokos Hotelliksi 15.5.2015.

Sokos Hotels -ketjuun kuuluu tämän muutoksen myötä 54 hotellia.  Asiakasomistajaedut säilyvät asiakkaille ennallaan.

Majoitusvaraukset: www.sokoshotels.fi tai Sokos Hotellien Myyntipalvelu, puh. 020 1234 600.

 

Lisätietoja:

Tapio Satta, toimitusjohtaja, Sokotel Oy, puh. 0500 438 544, tapio.satta@sok.fi

Heli Engblom, liiketoimintajohtaja, Sokotel Oy, puh. 050 388 3111, heli.engblom@sok.fi

Ari-Pekka Soini, hotellinjohtaja, Radisson Blu Royal Hotel Vaasa, puh. 040 505 5522,

ari-pekka.soini@sok.fi

 

ORIGINAL SOKOS HOTEL ROYAL VAASA (alkaen 15.5.2015)

Vuonna 1993 S-ryhmälle siirtynyt hotelli Royal Vaasa sijaitsee Vaasan keskustassa kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Perinteikkäässä hotellissa on 285 huonetta kahdessa eri rakennuksessa, kattavat kokouspalvelut, kaksi saunaosastoa uima-altaineen sekä EasyFit -ketjun kuntosali. Ravintolatarjontaan kuuluu meksikolaista katuruokaa tarjoileva Wazaca, maalaisranskalainen Fransmanni, aamiaisravintola Central sekä pub O’Malleys.

Kaupungin ykköshotelli avautui nykyisellä paikallaan Hotelli Centralin nimellä jo vuonna 1941. Toinen, Royalin puoli, rakennettiin 1980-luvulla, ja oli ensimmäinen korkea talo Vaasan keskustassa. Vuodesta 1999 hotelli on kuulunut Radisson Blu -ketjuun, ja siirtyy Sokos Hotels -ketjuun 15.5.2015. Hotellin liiketoiminnasta vastaa edelleen SOK:n tytäryhtiö Sokotel Oy.

 

SOKOS HOTELS

Sokos Hotels on Suomen kattavin hotelliketju, johon kuuluu yli 50 hotellia Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa. Hotellit sijaitsevat kaupunkien keskustoissa tai keskellä vapaa-ajan kohteita. Laadukkaan majoituksen lisäksi Sokos Hotellit tarjoavat monipuolisia tapahtuma- ja ravintolapalveluita.

Sokos Hotels on jakaantunut kolmeen hotellityyppiin ollakseen yksilöllinen monille. Break-hotellit tarjoavat vieraille iloa ja energiaa, Solot uniikkia hotellielämää ja Original-hotellit paikallista elämänmenoa sekä sydämellistä palvelua.

Sokos Hotels on osa S-ryhmää. Hotellien liiketoiminnasta vastaavat osuuskaupat ja Sokotel Oy. Sokos Hotelleissa ja hotellien ravintoloissa työskentelee runsaat 3000 palvelualan ammattilaista. Ketju on valittu 2014 sekä Suomen arvostetuimmaksi (Markkinointi&Mainonta ja Taloustutkimus / Brändien arvostus) että Suomen luotetuimmaksi hotelliketjuksi (Valitut Palat / Luotetuin Merkki -tutkimus).  Sokos Hotels on myös Suomen vastuullisin hotelliketju (Sustainable Brand Index 2015).

 

SOKOTEL OY

Sokotel Oy on SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö, joka operoi Suomen Radisson Blu Hotelleja ja kuuttatoista Sokos Hotellia.