Rosollipikkeli


23.11.2019

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

2 keskikokoista punajuurta

1 porkkana

1 omena

1 pieni punasipuli 

n. 5 cocktail-kurkkua 

 

Liemi

 

2 dl vettä 

2 rkl sokeria 

1 tl suolaa

1/2 dl omenaviinietikkaa 

2 rkl sinapinsiemeniä 

1 kanelitanko 

1 appelsiinin kuori 

 

Pese appelsiini huolellisesti ja leikkaa kuorimaveitsellä kuoren oranssi osa kattilaan. Laita loput pikkeliliemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä liemi ja anna maustua vähintään muutama tunti (mieluummin yön yli jääkaapissa). 

 

Kuori kasvikset ja omena ja poista omenasta siemenkota. Leikkaa punajuurista, porkkanasta ja omenasta mahdollisimman ohuita puolikuun muotoisia viipaleita, sipuli puolirenkaiksi ja kurkut pitkittäin viipaleiksi. Lado kerroksittain tiiviiseen astiaan.

 

Kaada jäähtynyt pikkeliliemi kasvisten päälle, sulje tiiviisti ja kääntele purkkia niin, että liemi asettuu tasaisesti.

 

Anna maustua seuraavaan päivään ja tarjoile joulupöydän kalojen ja kinkun lisukkeena.