Riitan lauantaileipä


8.1.2020

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

0,5 dl piimää

2 dl vettä

½ pala hiivaa

1 tl  suolaa 

0,5 dl kauraleseitä

2 dl spelttijauhoa

4–5 dl hiivaleipäjauhoa

 

Täyte:
 

1 kotimainen omena (hapahko lajike), kuorittuna pieninä kuutioina

75 g emmentalraastetta 

kourallinen saksanpähkinöitä
 

 

Sekoita hiiva kädenlämpöisen nesteen joukkoon ja anna liueta. Lisää suola ja jauhot, alusta taikina. Vaivaa yleiskoneella 10 minuuttia. Lisää jauhoja tarvittaessa, kunnes taikina on sopivan kimmoisa. 

 

Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia. Jauhota pöytä ja kauli kohonneesta taikinasta 0,5 cm:n paksuinen suorakaide. Levitä taikinalevylle kuoritut omenakuutiot, juustoraaste ja käsin pienityt pähkinät. 

 

Kierrä taikina rullalle, muotoile sarveksi ja nosta uunipellille. Anna kohota 20–30 minuuttia. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Paista kohonnutta leipää 20–25 minuuttia tai kunnes leipä on saanut kauniin kullanruskean pinnan.