Riisivanukas


27.11.2019

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

5–6 annosta

 

1 dl puuroriisiä

2 dl vettä

4 dl maitoa

1 vaniljatanko

2 dl kuohukermaa

1/2 tl suolaa

jäisiä puolukoita tai karpaloita (koristeeksi)

 

Mittaa riisi ja vesi kattilaan. Leikkaa vaniljatanko halki pitkittäin, irrota siemenet esim. lusikalla, ja lisää ne ja koko tanko riisin joukkoon. Keitä kunnes vesi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää maito ja jatka keittämistä, kunnes maitokin on imeytynyt riisiin. Jäähdytä.

 

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita jäähtyneen puuron joukkoon.

 

Laita riisivanukas tarjoiluastiaan tai annoskulhoihin ja koristele jäisillä marjoilla. Tarjoile glögikinuskin kera.