ResQ-sovelluksella syöt ravintolaruokaa jopa puoleen hintaan ja pienennät hävikkiä


29.5.2019

Pelasta ruokaa, osta vastuullisesti ja säästä. Jo useat Pirkanmaan Osuuskaupan ravintolat ovat mukana hävikkiruokaa pelastavassa ResQ-toiminnassa – yksi näistä on Osuusravintola Oksa Koivistonkylä.

ResQ-sovelluksen avulla asiakas voi ostaa muutoin hävikkiin menevää ruokaa. Kaiken lisäksi sovellus arvioi vähennettyjä hiilidioksidipäästöjä, eli hävikkiostok­sen vaikutusta luonnolle.

– Meillä on periaatteena, että pelastetta­vaksi laitettava hävikkiruoka on sellaista, että sen itsekin hyvillä mielin ostaisi. ResQ on helppo tapa syödä vastuullista ruokaa ja vieläpä edullisesti, ravintolapäällikkö Jonna Lankinen Osuusravintola Oksa Koivistonkylästä iloitsee.

Puhelimeen kilahtaa ilmoitus, kun lähellä on laitettu pelastettavaa ruokaa myyntiin. Maksu tapahtuu sovelluksen kautta ja ruoan pystyy hakemaan määriteltynä aikana oman aikataulun mukaan. ResQ:een merkataan omat allergeenit ja erityisruokavaliot, jolloin sopivan ruoan tilaaminen on helppoa.

Tampereella on jo yli 4 500 ResQ-käyttäjää ja he nautti­vat ravintolaruokaa parhaimmil­laan alle puoleen hintaan. Myös Jonna on tyytyväinen ResQ-tilaaja.

– Ravintola pyrkii pitämään jo valmiiksi hävikin pienenä. Aamulla ei kuitenkaan aina pysty arvioimaan päivän menekkiä täsmälleen, joten kehitämme jatkuvasti ratkaisuja siihen, miten poisheitettävän ruoan määrää saisi pienen­nettyä. Esimerkiksi meillä Koivistonkylän Prismassa ostosreissun yhteydessä on kätevää napata ResQ-ruokaa ja vaikka jälkkärileivonnaiset matkaan.