Rennompi mökkireissu onnistuu ruoan verkkokaupan kautta


28.6.2022

Ruoan tilaaminen verkosta tuo helpotusta paitsi arkeen myös leppoisuutta lomakauteen. Ruoan verkkokaupan keräilijä Kitty Lähteenmäki tykkää työstään, mihin yksi syy on se, että hän saa samalla inspiraatiota omaankin kokkailuunsa poimiessaan asiakkaiden ruokatilauksia.

Kittyn mielestä on hauskaa koittaa itsekseen arvuutella asiakkaiden ostoslistojen perusteella, mitä kukakin on suunnitellut kokkaavansa.

– Viime viikolla minulle iski töissä ihan järjetön nachopeltihimo, kun asiakkaan tilauksesta löytyivät tuon suolapalan tarveaineet. Välillä vastaan tulee myös itselle vieraampia tuotteita – hetki sitten etsiskelin asiakkaalle tahinitahnaa, Kitty kertoo.

Keräilijöiden määrä kasvaa vauhdilla

Kitty kerää S-kaupat.fi-verkkokaupan saapuneita ruokatilauksia hyvin erilaisia määriä päivästä riippuen, sillä hän työskentelee Osuuskaupan henkilöstöpoolin kautta viidessä toimipaikassa eri puolilla Pirkanmaata. Henkilöstöpooli on Pirkanmaan Osuuskaupan sisäinen henkilöstöpankki, jossa on tällä hetkellä noin 60 työntekijää.

– Vaihteleva työ sopii minulle hyvin, sillä opiskelen töiden ohella merkonomiksi Tredun ja Pirkanmaan Osuuskaupan yhteiskoulutuksessa. Joskus keräilen ruoan verkkokaupan ostoksia koko päivän Kangasalan Prismassa, toisinaan taas teen monipuolista myyjän työtä S-marketeissa. Päätoimipaikkani on Ruoveden S-market, jonne ruoan verkkokauppa tuli osaksi arkea keväällä 2021.

Kun Kitty aloitti työt henkilöstöpoolissa pari vuotta sitten, tekijöitä oli vain seitsemän. Poolilaisten määrän kasvu johtuu pitkälti pandemian aiheuttamista kaupan alan muutoksista. Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokaupan myynti tuplaantui sekä vuonna 2020 että 2021, ja uusia noutopisteitä perustetaan jatkuvasti.

– Asiakkaat ovat löytäneet ruoan verkkokaupan ilahduttavalla tavalla ja siksi uusia työkavereita tarvitaan keräilyyn lähes koko ajan lisää. Vaikka teknologia mullistaa työnkuvaa, hommat eivät varmasti lopu vaan muuttavat vain muotoaan, Kitty pohtii.

Viikonloppuisin verkkokauppa-asiakkaat grillaavat

Kesän mökkikausi vilkastuttaa verkkokauppaa Ruoveden S-marketissa. Kitty paljastaa, että jo kevään aurinkoiset viikonloput lisäsivät verkko-ostosten määrää:

– Perjantai on aina vilkkain verkkokauppapäivä. Viikonloppuisin ostoslistoilta löytyy enemmän grillattavaa ja muita herkkuja. Arjen nettiostokset ovat yleisemmin perusruokia. Ruoan verkkokaupasta ostetaan tasaisesti myös pesuaineita, paristoja, kattiloita ja muita pieniä kodin tarvikkeita.

Keräilijä arvelee, että ruoan verkkokauppaa käyttävät erityisesti lapsiperheet ja muut kiireiset arjen sankarit, jotka arvostavat läheisille ja harrastuksille pyhitettyä vapaa-aikaa.

– Verkkokauppa tuo elämään vapautta, kun aikaa ei kulu tuotteiden etsiskelyyn kaupan hyllyväleissä. Viikkoon saattaa ilmestyä monta lisätuntia, kun voi noutaa valmiiksi pakatut ostokset lokerosta tai tilata ne kotiovelle.

Verkkokauppakerääjillä on käytössään oma Keräytin-sovellus, joka kertoo tuotteiden sijainnin myymälässä.

Keräilijä etsii kaupasta tuotteen kuin tuotteen

Toisin kuin voisi luulla, keräilijän työ ei ole lainkaan yksinäistä. Kitty on jatkuvasti yhteydessä työkavereihin korvanapin kautta, ja aina häneltä löytyy aikaa jutustella myös asiakkaiden kanssa. Keräilijää kannattaa nykäistä hihasta varsinkin silloin, jos ei itse tahdo löytää tuotteita kaupasta – keräilijöiden käyttämä Keräytin-sovellus paljastaa, missä purkit ja pöperöt piileskelevät.

Asiakkaat antavat keräilijöille melko runsaasti palautetta verkkokaupan palautepalvelun kautta, ja kaikki kommentit päätyvät heille asti. Risuja tulee toisinaan esimerkiksi puuttuvista tuotteista, mutta onneksi ruusuja satelee runsaasti. Puuttuvien tuotteiden taidokas korvaaminen on myös oma taitolajinsa.

– Viime viikolla asiakkaan tilaama makuvesi oli kaupasta loppu. Soitin hänelle ja kysyin, mitä makua hän haluaisi puuttuvan juoman tilalle. Asiakas oli jättänyt tästä pienestä sydänteosta vuolaat kiitokset. Siitä tuli tosi hyvä mieli! Kitty hymyilee.

Lähituottajien aarteet myös ruoan verkkokaupasta

Kitty kannustaa kesämökkeilijöitä testaamaan ruoan verkko-ostamista mökkikunnassa. Varsinkin pitkän ajomatkan jälkeen lomatunnelmaa kohottaa kummasti, jos limpparit ja saunamakkarat voi koukata nopsasti mukaan mökin lähikaupan lokerosta.

– Kannattaa myös tsekata, mitä paikallisia herkkuja mökkikunnan S-kaupat tarjoilevat. Ruoveden S-marketista suosittelen ehdottomasti hakemaan kesälomareissulle Marittan Kasvitarhan tomaatteja ja kurkkuja! Mehevät lähivihannekset ovat niin suosittuja, että mökkiläiset ovat kyselleet niitä huhtikuusta lähtien, Kitty hehkuttaa.

Kittyn vinkit ruoan verkkoshoppailijalle
  • Varaa ruokatilauksesi noudon tai kotiinkuljetuksen aikaikkuna ajoissa. Jos tarvitset ruoat perjantaina, torstai-iltana ei välttämättä löydy enää sinulle parhaiten sopivaa noutoaikaa.
  • Täydennä ostoslistaasi vähitellen. Ehdit muokata tilaustasi aina ostosten noutoa edeltävään iltaan asti.
  • Ruoat pakataan oletusarvoisesti kestäviin pahvilaatikoihin. Suosi niitä muovikassien sijaan, jos mahdollista.
  • Uutta: 1.6. alkaen Korkeakosken, Kurun, Kämmenniemen, Länkipohjan ja Vesilahden Saleissa pilotoidaan kesän ajan ruoan verkkokauppaa.
  • Tee tilauksesi osoitteessa s-kaupat.fi!