Punajuuriterriini


26.11.2019

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

4–7 punajuurta (raakaa tai valmiiksi esikeitettyjä)

1 rkl hunajaa

1 rkl balsamiviinietikkaa

2 dl kuohukermaa

1 prk ranskankermaa

1 ps pistaasipähkinöitä

liivatetta massan määrän ja pakkauksen ohjeen mukaan

pehmeää kuoretonta vuohenjuustoa tai Aurajuustoa

suolaa

valkopippuria

 

Keitä punajuuret kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, laita hetkeksi jääkylmään veteen ja hiero kuoret irti. Voit kuoria punajuuret myös raakana, mutta jos keität ne kuorineen, väriä ei irtoa niin paljon. Jos käytät esikeitettyjä punajuuria, jää tämä vaihe pois. Soseuta punajuuret hienoksi ja sileäksi soseeksi. Lisää jäähtyneeseen soseeseen maun mukaan suolaa, ripaus jauhettua valkopippuria, hunaja ja balsamiviinietikka. Vaahdota kuohukerma ja lisää vaahto punajuurisoseeseen. Mittaa massan määrä ja käytä liivatetta pakkauksen ohjeen mukaan. (Annostusohjeesta voi valita suhteen, joka on ns. lusikoitavalle hyytelölle, jotta siitä ei tule liian kovaa.) Kaada massa kelmulla vuorattuun vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään.

 

Valmista haluamastasi juustosta pehmeä tahna ”hieromalla” se tasaiseksi, ja sekoita siihen tarvittaessa ranskankermaa, jotta saat siitä helposti käsiteltävän pehmeän massan.

 

Tarjolle laitettaessa kumoa punajuuriterriini vuoasta ja koristele juustovaahtoruusukkeilla ja pistaasipähkinöillä.