Punajuuri-rosmariinigraavattu lohi


14.11.2019

500 g lohifilee

n. 0,7 dl karkeaa merisuolaa 

1 rkl sokeria 

3 keskikokoista punajuurta 

3–4 kokonaista oksaa tuoretta rosmariinia

 

Kuivaa lohen pinta. Valitse vuoka, johon lohifile mahtuu. Ripottele n. ¼ suolasta vuoan pohjalle tasaisesti. Laita lohi suolan päälle vuokaan. Levitä loput suolasta tasaisesti kalan päälle ja ripottele sen päälle sokeri. Asettele suolan ja sokerin päälle rosmariinin oksat. Kuori ja raasta punajuuret. Levitä punajuuriraaste kalan päälle niin että koko lohifilee peittyy. Kelmuta kala hyvin ja aseta päälle painoksi vaikka maitopurkki tms. Anna graavaantua kaksi vuorokautta jääkaapissa. 

 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

Ota lohifilee kylmästä ja pyyhi punajuuriraaste ja mausteet pois sen pinnasta. Leikkaa fileestä ohuita viipaleita.