Puisto tuo Suomeen uniikin ravintolakonseptin


25.9.2017

Ravintola Puisto yhdistää aivan uudella tavalla ravintolan, kahvilan, kaupan sekä terassin. Puisto avaa ovensa Tampereella, kaupungin yhdellä keskeisimmällä paikalla, syys–lokakuun vaihteessa. Uniikki palvelukokonaisuus tarjoaa muun muassa lähituottajien parasta antia ammattitaidolla valmistettuna. Puisto kattaa nälkäisen asiakkaan tarpeet aamusta iltaan, mukaan otettavista välipaloista à la carte -annoksiin.

Puisto palvelee Tampereen Koskenrannassa, Hämeensillan kupeessa. Puistossa voi nauttia niin herkullista lounasta, illallista monipuoliselta ruokalistalta kuin tuoretta välipalaa. Puiston omaan herkkukauppaan voi pistäytyä ohikulkumatkalla ostamaan nopeaa syötävää, tuliaisia tai vaikka aamukahvimaitoa.

– Puistoon luotuun, ainutlaatuiseen kokonaisuuteen on haettu mallia maailmalta. Kyseessä on monimuotoinen ravintola, joka palvelee pirkanmaalaisia herkkusuita. Tarjolla on rehtejä, raikkaita makuja lähialueen tuottajilta sekä herkkukaupasta löytyvä kattava valikoima laadukkaita elintarvikkeita, ABC- ja ravintolakaupan toimialajohtaja Anna Mari Koutroukides Pirkanmaan Osuuskaupasta kertoo.

Paikallinen lähiruoka avainasemassa

Puistossa käytetään raaka-aineina paljon pirkanmaalaisten lähituottajien tuotteita. Puistoa varten on kehitetty oma kahvinsa, jonka paahtaa Pirkanmaan paahtimo. Tarjolla on nykytrendin mukaisesti alkoholitonta kuohuviiniä, jonka valmistaa Teiskon viini. Puistossa on myös esimerkiksi Mouhijärven juustolassa valmistettua Puiston mozzarellaa, Karppilan tilalta tulevaa charolais-pihvilihaa, Pyhäjärvestä nostettua kalaa ja suklaata Dammenbergin tehtaalta. Näitä herkkuja saa niin ravintolasta, kahvilasta kuin herkkukaupasta.

– Puiston keskiössä on paikan päällä tehty maukas ruoka. Itse leivotun leivän lisäksi ravintolassa valmistetaan suussa sulavaa artesaanijäätelöä ja puu-uunissa paistetaan rapeaa pizzaa. Herkulliset makuelämykset ovat meille sydämen asia, Koutroukides jatkaa.

Puiston Herkuksi nimetty kauppa palvelee sekä ravintola-asiakkaita että ohikulkijoita. Herkkukaupan sulautuminen osaksi ravintolakonseptia on ainutlaatuista Suomessa. Sen valikoimaan kuuluu muun muassa lähituotteita, tuoreita hedelmiä, juustoja, leikkeleitä, hilloja, pasta-aineksia, makeisia sekä valikoituja peruselintarvikkeita ja välipalatuotteita.

Onneksi on Puisto.