Puhdas kiesi kuuluu kaikille – Uusia ABC-autopesuja Pirkanmaalle


25.11.2021

Talvikuukausien loska ja lumi saattavat tehdä auton pinnalle isoakin hallaa. Oikeanlaisilla pesuaineilla ja -välineillä on iso merkitys paitsi lopputulokseen myös ympäristölle. Pirkanmaalla aukeaa loppuvuodesta kaksi täysin uutta ABC-autopesuasemaa ja kaksi aiemminkin käytössä ollutta päivitetään nykypäivän tarpeita vastaaviksi, asiakkaat ja ympäristö edellä.

Auto olisi hyvä pestä noin kerran kuukaudessa. Pesu auttaa pitämään maalipinnan ja pohjan kunnossa sekä suojaa kulumiselta. Monet suomalaiset pesevät autonsa itse painepesurilla talonsa pihassa. Nykyaikainen pesu autopesulassa on kuitenkin niin auton kunnon, ympäristön kuin pesukokemuksenkin kannalta parempi juttu.

– Kun auto pestään nykyaikaisin välinein ja pesuainein, on jälki laadukasta. Auto pysyy paremmin suojassa korroosiolta ja onhan puhtaalla biilillä mukavampi huristellakin, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan polttoneste- ja autopesukaupan myyntipäällikkö Timo Willandt.

Ympäristöön ja vastuullisuuteen liittyvät kysymykset ovat myös iso osa Timon ja muiden autopesuista vastaavien asiantuntijoiden arkea.

– Harvan taloyhtiön tai kodin pihassa on öljynerotinta, joka mahdollistaisi ympäristöystävällisen ja turvallisen autopesun. Riippuu toki käytettävistä pesuaineista, mutta omakotitalon ja mökin pihassa auton peseminen ei ole ympäristön kannalta paras vaihtoehto, Timo sanoo.

Vaikka autokanta sähköistyy kovaa vauhtia, se ei tarkoita automäärän suurta vähenemistä ainakaan lähivuosina. Autoja pestään nyt ja huomennakin.

– Haluamme olla autopesuverkostomme kanssa helposti saavutettavissa niin Tampereen taajama-alueella kuin maakunnissakin. Sekin on tärkeä vastuullisuuden toimenpide, Timo summaa.

Autopesun leviävä ilosanoma

Timon ensikosketus autopesuihin muussa kuin asiakkaan roolissa yltää reilun kymmenen vuoden päähän, kun hänestä tuli juuri avautuneen Viinikan liikenneaseman päällikkö.

– Viinikan päällikkönä tutustuin ensimmäistä kertaa autopesujen maailmaan. Siellä asiakkaita palveli kaksi pesuhallia, joista toinen siirrettiin Viinikkaan Kalevasta nykyisen ABC:n tontilta. Siitä on pitkä matka tähän vuoteen monessa suhteessa, Timo muistelee.

Tämän vuoden lopulla ABC-pesuyksiköitä on Pirkanmaalla yhteensä 13. Tämä tarkoittaa yhteensä kolmeatoista rollover-konetta, joissa autot pestään koneellisesti yksi kerrallaan. Tämän lisäksi on yksi pesukatu ja neljä itsepalveluyksikköä, joista löytyy yhteensä yhdeksän erillistä pesupaikkaa.

– Tänä vuonna tehdyt panostukset takaavat, että jokainen autopesulamme vastaa nykyaikaisia standardeja ja huomioi ympäristön moneltakin kantilta. Käytetyn veden määrä on minimoitu ja käyttämämme pesuaineet ovat olleet jo vuosia ympäristömerkittyjä. Tämän lisäksi pesupaikkojen valot ovat energiatehokkaita eivätkä pala, jos pesussa ei ole autoa. Tässäkin olemme laittaneet parasta mahdollista pöytään, Timo kehuu.

Ympäristöystävällisesti ympäryskuntiin

Osuuskaupan yhtenä tehtävänä on turvata palvelut ympäri Pirkanmaan.

– Asiakkaamme esimerkiksi Sastamalassa ja Toijalassa ovat jo pitkään toivoneet autopesupalveluita, ja tänä vuonna he pääsevät sellaisista nauttimaan. Sastamalasta meidät löytää kesällä avautuvan Prisman kupeesta jo joulukuun 2021 aikana. Samalle paikalle avaamme myös uuden kaksisaarekkeisen polttonesteaseman, Timo maalailee tulevaa.

Timo näkee palveluiden saatavuuden ja saavutettavuuden tärkeänä paikallisten asukkaiden kannalta.

– Haluamme osaltamme pitää alueet ja seudut elinvoimaisina. Palveluiden kuuluu olla nykyaikaisia ja mahdollisimman helposti saatavilla. Autopesuista puhuttaessa tämä on tärkeää etenkin harvemmin asutuilla alueilla, joilla autoillaan päivittäin ja ympäri vuoden kaikenkuntoisilla teillä.

Uudet ABC-pesuhallit Pirkanmaalla:

CarWash Kolmenkulma, Nokia
CarWash Sastamala
CarWash Toijala
CarWash Viinikka

Autopesut 49 €/kk

Pese autosi kiinteään kuukausihintaan ABC-mobiilin kuukausipesutilauksella Pirkanmaan Osuuskaupan ABC CarWash-autopesuasemilla jopa 8 kertaa kuukaudessa! Kuukausipesutilaus on voimassa oston jälkeen toistaiseksi. Tilauksen voi peruuttaa koska tahansa.

Lataa ABC-mobiili sovelluskaupastasi!