Prisman kesäöissä on ostettu purtavaa, polkupyöriä ja puhelimia


5.8.2020

Kalevan Prisma ei ole toukokuun jälkeen sammuttanut valojaan, sillä hypermarket siirtyi ympärivuorokautiseen aukioloon. Jos olet yöaikaan piipahtanut käyttötavarapuolella, tämä ystävällinen kasvo on melko varmasti tullut sinua vastaan. Sarita Ranta-aho on yksi innokkaista yövuoroon siirtyneistä myyjistä, joka nauttii iloisten iltavirkkujen palvelemisesta ja uudesta työrytmistään.

− Asiakkaat tuntuvat tulevan meille yöllä enemmän ajan kanssa ja tykkäävät tutustua tuotteisiin rauhassa. Öisin on tietysti myös vähemmän kassajonoja ja vapaita parkkiruutuja löytyy sisäänkäynnin vierestä lähes poikkeuksetta. Olemme saaneet uudesta aukioloajasta paljon positiivista palautetta erityisesti kolmivuorotyötä tekeviltä. On kiva kuulla, että pystymme näin helpottamaan monien asiakkaidemme arkea, Sarita sanoo.

Yöaikaan ei osteta pelkkää ruokaa, vaan esimerkiksi myös kodin elektroniikkaa ja urheiluvälineitä – ja viime minuutin merkkipäiväostoksia. Sarita on tykännyt siitä, että pidemmille asiakaskohtaamisille on öisin paremmin aikaa.

− Vaikka isoin siivu yöajan myynnistä on päivittäistavaraostoksia, kyllä meillä riittää täällä käyttötavarankin puolella vipinää. Nyt kesällä on mennyt paljon esimerkiksi puhelimia, sykemittareita, fillareita ja retkeilyvarusteita. Tältä viikolta mieleeni jäi ihastuttava iäkäs rouva, joka tuli keskiyöllä hakemaan miehelleen synttärilahjaa seuraavalle päivälle. 80-vuotias sankari on kova kalastamaan ja valitsimme hänelle yhdessä rouvan kanssa kaksi onkea, äyskärin, ongenkoukut ja tulipunaisia ruusuja. Madot löytyvät lahjan saajalta kuulemma omasta takaa, Sarita nauraa.

Yövuoroilla uudenlaista vapautta

Ennen aukioloaikamuutosta prismalaiset saivat keväällä vaikuttaa uusien työvuorolistojen rytmitykseen ja siihen, haluavatko ylipäätään tehdä yötöitä.

− Olen työskennellyt Prismassa nyt kuusi vuotta ja tämä yörytmiin siirtyminen on ollut mielekäs muutos. Vaikka työtehtävät ovat pitkälti samat, neljää yövuoroa seuraavat neljä vapaapäivää ovat tuoneet arkeeni paljon aikaa ja vapautta. Suosittelen ehdottomasti hakemaan minulle työkaveriksi, jos kaupan ala kiinnostaa ja iltaisin ei tule uni helposti silmään, Sarita virnistää.

Juttu on julkaistu elokuun Yhteishyvän välissä ilmestyneessä Omassa kaupassa -lehdessä. Lue koko liite täältä.